Την έκπληξή του για την διαχείριση της μήνυσης που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στoν διευθυντή και στον εκδότη της Εφημερίδας Παραπολιτικά και την σύλληψή τους εξέφρασε ο συνήγορος των κ.κ. Κουρτάκη και Τζένο,  κ. Ζαφειρόπουλος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή των Σωτήρη Ξενάκη και Σωτήρη Αδαμόπουλο. «Ο κ. Καμμένος  είχε προνομιακή μεταχείριση κανείς άλλος δεν τυγχάνει της αριστοκρατικής αντιμετώπισης όπως ο υπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος

 «Είναι προφανές ότι έγινε μια προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του μηνυτή ακριβώς επειδή φέρει την ιδιότητα του υπουργού. Κινητοποιήθηκε ένας μεγάλος μηχανισμός εναντίον των δύο δημοσιογράφων, Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο. Αυτή την διαδικασία εμείς την καταγγείλαμε ως ένα σοβαρότατο πλήγμα στην δημοσιογραφία και στην ελευθεροτυπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος σημείωσε επίσης ότι «Ήταν κοντά η Ένωση Συντακτών στους δύο δημοσιογράφους, γιατί είναι πραγματικά κάτι το πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Οι καταγγελίες πρόκειται περί αφηγηματικές κυρίως περί εκβιασμού γι’ αυτό και απορρίφθηκαν. Οι ειδήσεις που ανέφεραν οι Κουρτάκης Τζένος είναι ειδήσεις διασταυρωμένες, ενώ οπως αποκάλυψε ο κ. Ζαφειρόπουλος ο κ. Καμμένος επικαλείται τον ανήλικο γιό του, ωστόσο αυτός είναι ενήλικος.

Σχετικά με την διαδικασία υπογράμμισε ότι: «Σήμερα αναμένεται να ζητηθεί η τριήμερη αναβολή, προκειμένου να ετοιμαστεί η υπεράσπιση και να αποδειχθεί η αλήθεια».