Ο μίτος της Αριάδνης για να ξετυλιχθεί και να αποκαλυφθεί το κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη πέρασε μέσα από τους πάντα πρόθυμους για… προσφορά ποινικούς κρατουμένους, που και σε αυτή την περίπτωση έδωσαν «γην και ύδωρ» σε ελεύθερα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» του ισοβίτη Νίκου Μαζιώτη. Μετά τον 37χρονο που πιάστηκε στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Πέμπτη, ως ο «τροφοδότης», με χρήματα από ληστείες της Πόλας Ρούπα στο κρησφύγετό της, στην Ηλιούπολη, το Σάββατο η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε στα Καλύβια και δεύτερο σεσημασμένο ληστή, 55 ετών, ο ρόλος του οποίου στην ένοπλη πάλη δεν έχει διακριβωθεί…

Και οι δύο φέρονται να μετείχαν στη συμμορία που την 9η Δεκεμβρίου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πεύκη, κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν με UZI εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, που τους καταδίωκαν. Μάλιστα, στη φωτογραφία που σας παρουσιάζει η «Freddo» διακρίνεται (με κόκκινο κύκλο) το σημάδι από τη βολίδα που διαπέρασε το κράνος ενός αστυνομικού, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο 34χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι αποτελούν μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου 2016, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές, και βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ο 37χρονος φίλος της Π. Ρούπα κατηγορείται επιπλέον για αντίσταση, παραχάραξη, πλαστογραφία και απόδραση, καθώς τη 19η Σεπτεμβρίου 2015 δεν είχε επιστρέψει σε κατάστημα κράτησης, μετά από άδεια που του είχε χορηγηθεί.
Στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα σε χώρους και οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov, πιστόλι με μετατροπή για ρίψη βολών κατά ριπάς και γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, δύο χειροβομβίδες, τρεις γεμιστήρες με 59 φυσίγγια και πλήθος άλλων φυσιγγίων, φορητός ασύρματος, πλαστές ταυτότητες και πλαστό χαρτονόμισμα, πλήθος συσκευών τηλεφώνου, διάφορα υλικά κάλυψης (περούκες, μάσκες, είδη ρουχισμού) και δίκυκλη μοτοσικλέτα με πλαστές πινακίδες. Στην οικία του 55χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διακριβώθηκε ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει -με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση- συνολικά είκοσι ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα δεκαοκτώ ληστείες σε σούπερ μάρκετ και δύο ληστείες σε ταχυδρομικό κατάστημα και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, τη 12η Μάρτιου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Την 25η Ιουνίου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές και στο πλαίσιο των αναζητήσεων από τις Αρχές για τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από αυτούς, ενώ τρίτος δράστης πυροβόλησε κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προκειμένου να διαφύγει. Την 28η Αυγούστου 2016, μετά από διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο του καταστήματος που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στην εφημερίδα FREDDO

που κυκλοφορεί στα περιπτερα όλης της χώρας