"Φύλλο και φτερό" έκαναν από το πρωί της Πέμπτης το σπίτι που έμενε η Πόλα Ρούπα οι αρχές.

Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης η αντιτρομοκρατική βρήκε μεγάλο όγκο χαρτών και σημειώσεων για πιθανούς στόχους της τρομοκράτη του "Επαναστατικού Αγώνα". Οι αρχές εκτιμούν πως οι σημειώσεις είναι προϊόν παρακολούθησης μηνών και πως η Ρούπα ενδέχεται να ετοίμαζε χτύπημα ή ληστεία τους προσεχείς μήνες.

Μάλιστα, οι αρχές ήδη μελετούν τα έγγραφα, προκειμένου να διαλευκανθεί εάν η Πόλα Ρούπα κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες εμπρηστικές ή βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα, όπως αυτή στο Υπουργείο Εργασίας. 

Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ρούπα ήταν αυτή που σχεδίασε την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ και την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.

Στις σημειώσεις υπάρχουν αναφορές σε ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και προέδρων δημόσιων οργανισμών.

Όσο για το πώς ζούσε στο εν λόγω διαμέρισμα η Πόλα Ρούπα, έμενε εκεί την τελευταία διετία, έχοντας μάλιστα πληρώσει 2.000 ευρώ ενοίκια προκαταβολή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάτοικοι της πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη την ήξεραν με το όνομα Ελένη και δεν την αναγνώριζαν.

Οι αρχές είχαν εντοπίσει το διαμέρισμα λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ετοίμαζαν να δράσουν. Η παρακολούθηση του κτιρίου ήταν συνεχής, ενώ έγινε και βιντεοσκόπηση με μικροκάμερες. Την Τετάρτη το βράδυ εκτιμήθηκε ότι η ύποπτη ταυτοποιείται πλήρως πως πρόκειται για την Ρούπα και αποφασίστηκαν οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Ηλιούπολη και τον Αγιο Δημήτριο.

Πλέον οι αρχές επικεντρώνονται στα ευρήματα που βρήκαν στη γιάφκα του Αλίμου, καθώς η Πόλα Ρούπα είχε τα κλειδιά στο διαμέρισμά της. Επίσης, οι αρχές πιστεύουν πως στο ίδιο διαμέρισμα θα βρεθούν κλειδιά και από άλλες γιάφκες μελών του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στη σύλληψη των μελών των οργανώσεων.

Παράλληλα, εκτιμάται πως η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη είχε δυναμικούς συνοδοιπόρους μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.