Οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται αισθητά τις επόμενες ώρες με την Αττική να έχει δει ήδη τις πρώτες νιφάδες χιονιού ενώ αναμένεται να "το στρώσει" κατα την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της  Αθήνας.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα μέσα στη νύχτα η χιονόπτωση θα είναι έντονη σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Ισχυρότερα θα είναι τα φαινόμενα βορειότερα της Κηφισιάς, όπου θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις συνοδευόμενες από αστραπόβροντα.

Πιο συγκεκριμένα στα Βόρεια προάστια, από την περιοχή της Κηφισιάς και κάτω αναμένεται να έχουμε έντονη χιονόπτωση αλλά με θετικές θερμοκρασίες

Αντίστοιχα χιονόπτωση θα σημειωθεί και νοτιότερα του κέντρου ωστόσο η θερμοκρασίες σύντομα θα μετατρέψουν τον χιονιά σε χιονόνερο.

Δεδομένο θεωρείται βέβαια ότι τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα τις επόμενες μέρες.

Αυτό που χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ειδικοί είναι ότι ουσιαστικά τόσος πολύς υετός δεν είχε αποτυπωθεί ξανά σε χάρτη ούτε στους ιστορικούς χιονιάδες της περασμένης δεκαετίας.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να το στρώσει στις εύκολες επιφάνειες, χόρτα και αυτοκίνητα αλλά όχι ολικώς, κάρτι που θα είναι τεράστια έκπληξη. Κοντολογίς μπορεί να χιονίσει στο κέντρο χωρίς στρώσιμο και μετά να το γυρίσει σε χιονόνερο

ΣΟ..