'Άρχισαν να αποχωρούν από το λιμάνι Ηρακλείου οι αγρότες λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Παρασκευής, αφού προηγουμένως απέσπασαν διαβεβαιώσεις πως τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι με τα πρώιμα κηπευτικά θα φορτωθούν στο πλοίο αύριο το πρωί.

Στο χώρο του λιμανιού μπήκαν τελικά άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά στα εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρείας, παρόλο που για αρκετή ώρα οι αγρότες τους εμπόδιζαν.

Στον χώρο του λιμανιού βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο λιμενάρχης Δημήτρης Σαϊτάκης και δήμαρχοι από τις περιοχές που παράγονται τα πρώιμα κηπευτικά, τους οποίους "περικύκλωσαν" οι παραγωγοί ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση και να επιστρέψει στο λιμάνι το πλοίο Blue Horizon -που βρίσκεται έξω από αυτό- ώστε να φορτωθούν τα φορτηγά και να αναχωρήσει.

 

Τραυματίστηκε ο λιμενάρχης εν μέσω επεισοδίων

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Cretalive.gr, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου χτύπησε σε μία πόρτα. Κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής, η διέλευση του παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του κ. Σαϊτάκη στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ ξέσπασε φωτιά στο εκδοτήριο ακτοπλοϊκής εταιρείας στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι εξαγριωμένοι αγρότες δεν επέτρεπαν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσουν το σημείο και να σβήσουν την πυρκαγιά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν περίπου στις 6 το απόγευμα, όταν οργισμένοι παραγωγοί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίες σε πλοίο, το οποίο, αφού οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψη νερού, έλυσε τους κάβους και απομακρύνθηκε από το λιμάνι της πόλης.