Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η διοίκηση της ΔΕΘ- Ηelexpo θέλει να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη που θα αφορά την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ένα έργο που κοστολογείται, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, στα 120 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να δώσει νέο χαρακτήρα στη συμπρωτεύουσα με ορίζοντα 20ετίας.

Από τη μελέτη, η εκπόνηση της οποίας θα ξεκινήσει πιθανότατα στις αρχές του 2017, θα προκύψει και ο βέλτιστος τρόπος χρηματοδότησης του έργου, π.χ. μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, του πακέτου Γιουνκέρ, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) κ.τ.λ.. Με βάση τον προκαταρκτικό σχεδιασμό, η ανάπλαση των εκθεσιακών χώρων στη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει εκτός του εκθεσιακού κέντρου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, χώρων στάθμευσης, ξενοδοχείου κ.τ.λ., ενώ από το σύνολο των 120 εκατ. ευρώ ποσό ύψους 60 εκατ. ευρώ αφορά νέες υποδομές.

Για την Αθήνα, η διοίκηση της ΔΕΘ- Ηelexpo θέλει να αξιοποιήσει καλύτερα τους εκθεσιακούς χώρους του Αμαρουσίου και για τον σκοπό αυτό προχωρά σε προγραμματική συμφωνία με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, ώστε να αξιοποιηθούν χώροι στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού κέντρου για τη στάθμευση αυτοκινήτων κατά τη διενέργεια εκθέσεων.

H Greek Travel Show

Σημειώνεται εδώ ότι από τις νέες, πολλά υποσχόμενες εκθέσεις που θα διοργανώσει την επόμενη χρονιά η ΔΕΘ, διευρύνοντας έτσι το τουριστικό, εκθεσιακό της χαρτοφυλάκιο στην Αθήνα, είναι η νέα τουριστική έκθεση Greek Travel Show. Η Greek Travel Show θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από τις 19 έως τις 21 Μαΐου του 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi». Η νέα διοργάνωση θα αποτελέσει την B2C (Business to Consumer) εκδοχή της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia», η οποία πραγματοποιείται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Εντάσσεται δε στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών της στην εκθεσιακή αγορά της Αθήνας και εν προκειμένω στο τουριστικό πεδίο.

Οι στόχοι της Greek Travel Show είναι να δώσει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, πετυχαίνοντας άμεσες πωλήσεις στο ευρύ κοινό, αλλά και να ενημερώσει, λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, τους δυνητικούς ταξιδιώτες για τα τουριστικά πακέτα και τις προσφορές ελκυστικών τιμών από τους εκθέτες. Στόχος της ΔΕΘ-Helexpo είναι επίσης να πετύχει τη συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της ελληνικής επικράτειας, ώστε όλη η τουριστική Ελλάδα να δώσει το «παρών» στη νέα της διοργάνωση. Η Greek Travel Show θα πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν αεροπορικά εισιτήρια, ταξίδια, διαμονές σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα δώρα.