Αποφασισμένη να λάβει δραστικά μέτρα για το γεγονός ότι απαγορεύθηκε η πρόσβαση των εκπροσώπων των σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες στα στοιχεία του πόθεν έσχες του Γιάννη Αλαφούζου, είναι η ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από την πλευρά της εταιρείας γίνεται λόγος για ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, αλλά και από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ οι νομικοί της εκπρόσωποι διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης ακόμη και ποινικών αδικημάτων, καθώς κατά κοινή ομολογία αλλοιώθηκαν ξεκάθαρα οι όροι της διαδικασίας όπως προβλέπονται από την σχετική προκήρυξη. Είναι σαφές, ότι οι ευθύνες του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, είναι τεράστιες, πολλώ δε από την στιγμή που οι άλλοι τρεις υπεθεματιστές, επιθυμούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των πόθεν έσχες.

Πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά με την δήλωση στο πόθεν έσχες του Αλαφούζου τριών πλοίων-φαντασμάτων και αποτελούν συνέχεια της ανεξήγητης -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- απόρριψης της προσφυγής της ALTER EGO για την πέρα ως πέρα παράνομη πρακτική του εν λόγω επιχειρηματία να δανειοδοτεί την εταιρεία-φορέα του καναλιού του από ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του ιδίου, είναι ξεκάθαρο πως το κύρος και η αξιοπιστία του διαγωνισμού πλήττονται βαρύτατα.

Ο Λ. Κρέτσος καλείται να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την λογική με την οποία γίνεται αποδεκτό από την επιτροπή το πόθεν έσχες του Αλαφούζου (υπενθυμίζεται ότι εκτός των άλλων είχε υποδείξει ως εγγυήσεις για την καταβολή του αντιτίμου της άδειας τα μελλοντικά έσοδα του ΣΚΑΪ που διαχρονικά είχε ζημιογόνες χρήσεις), καθώς και γιατί καλύπτει με τις πράξεις και τις παραλείψεις του τον ιδιοκτήτη του καναλιού του Φαλήρου. Ένα ακόμη σκοτεινό σημείο αναφορικά με τους χειρισμούς του Γενικού Γραμματέα έχει να κάνει με το... πάτημα που έδωσε στον Αλαφούζο να θέσει θέμα πρόσβασης των ανταγωνιστών του στο... τρύπιο πόθεν έσχες του, μέσω επιστολής που απέστειλε στους υπερθεματιστές καλώντας τους αν το επιθυμούν να εγείρουν ζήτημα πρσωπικών δεδομένων.

Γιατί άραγε προέβη τώρα στην συγκεκριμένη κίνηση, την στιγμή που όλο του προηγούμενο διάστημα, όλοι είχαν διακαίωμα πρόσβασης στους φακέλους όλων, ενώ μέχρι την Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των ενδιαφερομένων; Αν σ' όλα αυτά δεν δοθεί μια πειστική απάντηση, τότε απλώς ο κ. Κρέτσος θα είναι υπεύθυνος για την απαξίωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο η κυβέρνηση ανέδειξε σε σύμβολο της διαφάνειας...

Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά της ALTER EGO εμμένουν στο ότι αν δεν εφαρμοστούν πλήρως οι διατάξεις της προκήρυξης αναφορικά με τα πόθεν έσχες, θα προχωρήσουν στην προβολή μαύρου, μέχρι να εφαρμοστούν.