Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία Γαρύφαλλος.

Σταθμός στη θεατρική του πορεία ήταν η ερμηνεία του στο μιούζικαλ Εβίτα, όπου στο πλευρό της τότε συντρόφου του Αλίκης Βουγιουκλάκη, υποδύθηκε τονΤσε Γκεβάρα.

Από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές του επιτυχίες ήτανΟι Απαράδεκτοι, μαζί με το Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Επίσης, ήταν ο πρώτος Έλληνας που παρουσίασε τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους, ανοίγοντας το δρόμο σ’ ένα πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγικής εκπομπής.

Ασχολήθηκε, ακόμα, με μεγάλη επιτυχία μετηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικά σόου.

Το 1996, θα παντρευτεί την Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, και ένα χρόνο αργότερα θα αποκτήσει την μονάκριβή του κόρη, τηνΖένια.

Τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου ο Βλάσσης Μπονάτσος θα μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο. Οι γιατροί ανέφεραν πως όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρός. Η αρχική διάγνωση ήταν έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αλλά η ιατροδικαστής είπε πως επρόκειτο για αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος, μια από τις καλύτερες φωνές που έβγαλε ποτέ η χώρα μας, είχε φύγει νωρίς σε ηλικία μόλις 54 ετών.