Ελλείψεις και ασάφειες πριν καλά – καλά ξεκινήσει ο έλεγχος έχουν εντοπιστεί σε κάποια από τα πόθεν έσχες των καναλαρχών που η ειδική επιτροπή εξετάζει σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες που διεκδικούν.

Για την κυβέρνηση πάντως η διαδικασία αδειοδότησης των νέων καναλιών εξελίσσεται κανονικά.

Ταυτόχρονα ο Ιβάν Σαββίδης πήρε χθες και την πρώτη σφραγίδα της Δικαιοσύνης για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί εναντίον του.

Η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες κορυφώθηκε χθες στη Βουλή, κατά το στάδιο των δευτερολογιών των πολιτικών αρχηγών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός ξέχασε ήδη το «τρίγωνο της διαπλοκής» που αποκαλύφθηκε μεταξύ κυβέρνησης, Καλογρίτσα και Τράπεζας Αττικής. Και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τα ζητήματα της τηλεόρασης.

Το αίτημά του αποδέχθηκε αμέσως ο κ. Τσίπρας τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θα την κάνουμε την συζήτηση κ. Μητσοτάκη. Δεν θα αποδράσετε από το θέμα αυτό».

«Δεχόμαστε με χαρά. Ξανακάναμε τη συζήτηση και πάθατε πανωλεθρία» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης και το ραντεβού κλείστηκε για τον Οκτώβριο.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης είχε παρατηρήσει ότι μάλλον ο λογογράφος του κ. Τσίπρα και του έδωσε την ομιλία που είχε εκφωνήσει πριν από μήνες.

«Δεν ακούσατε τίποτα τον τελευταίο μήνα, για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής, με την Τράπεζα Αττικής και τον Καλογρίτσα; Στα θέματα διαφάνειας, δεν είστε κατήγορος είστε απολογούμενος» τόνισε ο αρχηγός της Ν.Δ.

«Μας κατηγορήσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας. Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν οι πάντες ότι ο νόμος ισχύει για όλους» απάντησε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει κάνει την επανεμφάνισή του «το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των μέσων που το στηρίζουν».

Και ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Βγήκατε στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίχτυ εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που μοίρασαν ασυλία για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι αλλά και οι ημέτεροι. Τα κόμματα της Ζίμενς του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων. Τολμάτε εσείς να κουνάτε δάχτυλο».

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μην κρύβοντας την ικανοποίησή του για τον αποκλεισμό Καλογρίτσα υπογράμμισε: «Οι κουμπάροι της κυβέρνησης δεν πήραν άδεια, οι δικοί σας οι κουμπάροι πήραν. Εγώ έδωσα μάχη για να μην πάρει άδεια ο δικός μου κουμπάρος», υπενθύμισε ο υπουργός Άμυνας και υποστήριξε ότι δεν είχε στήριξη, για αυτό δεν είχε και τα λεφτά.