Η τελετή απονομής διπλωμάτων και διακριτικών πτερύγων αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντος σε 25 Ευέλπιδες και σε πέντε σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής. 

Οι 25 Ευέλπιδες και πέντε σπουδαστές της ΣΜΥ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση στην πτώση με αλεξίπτωτο και πραγματοποίησαν τα προβλεπόμενα άλματα με αλεξίπτωτο στατικού ιμάντος, έλαβαν τα διακριτικά τους από τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Υποστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο.

Οι συγκεκριμένοι σπουδαστές των παραγωγικών σχολών του Στρατού Ξηράς εκπαιδεύθηκαν σε εθελοντική βάση και στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους άδειας για τον σκοπό αυτό.

Αξίζουν να τονιστούν μερικές «λεπτομέρειες» που έχουν τη δική τους αξία.

Πρώτο, πριν από το τελευταίο άλμα της εκπαιδεύσεως, τελέσθηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαο.

Δεύτερο, μαζί με τους Ευέλπιδες και σπουδαστές της ΣΜΥ άλμα πραγματοποίησε και ο Στρατιωτικός Ιερεύς Ταγματάρχης Θρησκευτικού Ευάγγελος Λιάπης, ο «Πάτερ-κομάντο» του Στρατού μας, καθώς είναι εκπαιδευμένος και εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως και αυτοδύτης της Διοικήσεως Υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τρίτο, μαζί τους στο τελευταίο άλμα πήδηξε και ο νυν Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιμπίδης, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν Διοικητής του Συντάγματος των Ευελπίδων και Διοικητής όλων των εκπαιδευομένων, τηρώντας έτσι την υπόσχεση που τους είχε δώσει.

Λ.Σ.Μ.