Την αποθέωση γνώρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, όπου εκατοντάδες πολίτες της Δράμας που ηταν συγκεντρωμένοι στο κέντρο της πόλης την υποδέχθηκαν κρατώντας πανό και κλαδιά ελιάς, ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομά της.

"Ευχαριστώ, δεν περίμενα μια τέτοια υποδοχή. Είμαι έκπληκτη, πολύ ευτυχισμένη και συγκινημένη. Τώρα θα το γιορτάσω με όλους τους Δραμινούς που είναι εδώ", είπε χαρακτηριστικά η Άννα Κορακάκη.

"Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα, Τα έχω χαμένα. Είναι εδώ όλοι οι φίλοι μας που τους αγαπάμε" ανέφερε ο πατέρας της Τάσος. 

Κάποια στιγμή η Άννα Κορακάκη υπέγραψε αυτόγραφο, σε έναν κύριο μεγαλύτερης ηλικίας, ο οποίος φορούσε μία μπλούζα με φωτογραφία της Ολυμπιονίκη σε βρεφική ηλικία.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, η πτήση της από την Αθήνα προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον πατέρα της Τάσο, όπου έγινε δεκτή από δεκάδες φίλους και υποστηρικτές από τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη.

Η ολυμπιονίκης γνώρισε την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος στη Θεσσαλονίκη και δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν, βγάζοντας φωτογραφίες και υπογράφοντας αυτόγραφα. 

Πρώτη απ' όλους την καλωσόρισε η μητέρα της και ο αδερφός της, οι οποίοι φόρεσαν στην 20χρονη και τον πατέρα-προπονητή της δύο κότινους ελιάς.

"Με εκνεύρισε το γκρέμισμα του σκπευτηρίου"

«Με εκνεύρισε πάρα πολύ αυτή η είδηση, ήταν μια απαράδεκτη κίνηση», δήλωσε στο αεροδρόμιο, για την κατεδάφιση του σκοπευτηρίου στη Δράμα όπου έκανε προπόνηση η χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη.

«Θα μιλήσω για το θέμα με τον δήμαρχο, όταν επιστρέψω στην Δράμα, δεν με ρώτησε κανείς, ουσιαστικά έγινε με το «έτσι θέλω». Πιστεύω ότι το έκαναν επειδή ήταν μια εικόνα που δεν... τιμούσε τη δημοτική αρχή», ήταν ακόμα μία τοποθέτηση της Κορακάκη, της οποίας τις προσπάθειες στηρίζει η Stoiximan.gr.

«Είχα πράγματα εκεί... Δεν λέω, είναι χρήσιμο να γίνει κάτι καλύτερο, όμως όλα έγιναν τόσο βίαια και βιαστικά», συμπλήρωσε η 20χρονη Ολυμπιονίκης.

«Το ξήλωμα έγινε λίγες ώρες μετά από το πρώτο μετάλλιο, όλα αυτά τα χρόνια έκανα προπονήσεις εκεί, δεν σεβάστηκαν τον χώρο μας», υπογράμμισε η Κορακάκη.

«Έπρεπε να κατασκευαστεί ένα νέο σκοπευτήριο, αλλά πιο πριν, όταν το χρειαζόμουν. Έπρεπε να γίνει πριν πάω στο Ρίο, όμως δεν το είχα», κατέληξε η Ολυμπιονίκης.
Κορακάκη: Πριν από 2 χρόνια τα είχα παρατήσει λόγω της συμπεριφοράς της Ομοσπονδίας

«Είναι αλήθεια ότι πριν από δύο χρόνια τα παράτησα, αυτό που με έκανε να το σκεφτώ ήταν η συμπεριφορά της Ομοσπονδίας, αλλά είχα ατσάλινη θέληση, τίποτα δεν πρόκειται να με πτοήσει, ίσως και να πείσμωσα με αυτό που είχε γίνει και κατάφερα αυτά που κατάφερα», δήλωσε στο δελτίο της ΕΡΤ1 η χρυσή Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη σε ερώτηση για το αν παράτησε ποτέ προπόνηση ή το άθλημα γενικότερα.

 

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα η "χρυσή" Άννα Κορακάκη: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες που αντιμετώπισα" [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]