Mε τον φόβο των αναζωπυρώσεων ζουν οι κάτοικοι της νότιας Χίου, που ελπίζουν ότι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα θα κατασβήσουν σήμερα πλήρως τις εναπομείνασες εστίες πυρκαγιάς. Όλα τα μέτωπα μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης βρίσκονταν σε ύφεση χωρίς ωστόσο να εφησυχάζει κανείς αφού οι εστίες ήταν διάσπαρτες και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς εξαιτίας της αλλαγής της έντασης του ανέμου. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζονταν στην δασική έκταση μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων, περιοχή που είχε καεί ήδη από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012.
Οι φλόγες κατέστρεψαν στο πέρασμά τους ό,τι είχε γλιτώσει από την πυρκαγιά του 2012, καθώς δασικές εκτάσεις, ελιές, μαστιχόδεντρα και άλλες καλλιέργειες έγιναν στάχτη.
Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.