Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν ο πρωταγωνιστής ενός απίστευτου επεισοδίου στην πρώτη μέρα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα απείλησε να «κατεβάσει» την κάμερα φωτορεπόρτερ βρίζοντάς την χυδαία. Το επεισόδιο σημειώθηκε, όταν είδε να τον φωτογραφίζουν την ώρα που έβγαινε συνοδευόμενος από αστυνομικούς από τον χώρο της δίκης.

Τότε αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, τής φώναξε: «Τι κάνεις μωρή καρ..!». 

Όπως ήταν φυσικό, η αντίδραση του Ρουπακιά, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν στο σημείο.Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν ο κατηγορούμενος να φυγαδευτεί καθώς η κατάσταση "μύριζε μπαρούτι".

Από την άλλη πλευρά, η δίκη ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με πρόβλεψη κάθε παράγοντας της δίκης να εισέρχεται στην αίθουσα μετά από αυστηρότατο έλεγχο. Εκτός της αίθουσας από νωρίς δεκάδες πολίτες έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι εντός της αίθουσας η οποία, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι δημοσιογράφοι για τους οποίους ορίστηκαν θέσεις στα πίσω έδρανα, στερούνται ασύρματης σύνδεσης Ίντερνετ,ενώ τα μικρόφωνα λειτουργούν με προβλήματα.

Ενδεικτικό της υπόθεσης, είναι ότι μάρτυρας ο οποίος έπρεπε να βρίσκεται στο βήμα με την έναρξη της διαδικασίας, δεν κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα όταν η ανέβηκε το δικαστήριο στην Έδρα.

Μάλιστα, εντός της αίθουσας ξέσπασε ένταση, κατά τη  διάρκεια ολιγόπλεπτης διακοπής, όταν συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν έντονα με υποστηρικτές των κατηγορουμένων όταν οι τελευταίοι, όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα, έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Συγκεκριμένα, φώναξε ότι μία γυναίκα από το κοινό την κοιτάζει απειλητικά: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά» λέγοντας στη συνέχεια «φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας». Τέλος τα "αίματα άναψαν" όταν κάποιος από το κοινό ακούστηκε να απαντά «μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει». Όταν ο θείος του μουσικού κοίταξε προς εκείνο το σημείο φωνάζοντας «βδέλυγμα» ακούστηκε από την απέναντι πλευρά: «Άντε γ...». Οι συνήγοροι της οικογένειας του μουσικού κατήγγειλαν δε, πως δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά όταν τον πέρασαν οι αστυνομικοί από δίπλα τους εντός της αίθουσας.