Ο ιερέας από το 1997 έως τις αρχές του 2016, έκλεβε  από δύο ιερούς ναούς και μία ιερά Μονή, στους Νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν 34χρονο ιερέα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 34χρονος αφαίρεσε από δύο ιερούς ναούς στο Νομό Καβάλας και μία ιερά Μονή στο Νομό Ιωαννίνων: 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, τμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς και ένα Ευαγγέλιο, μία ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ το ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες Αγίων και δεκατρία εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή:seleo.gr