Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
Θεσσαλονίκη: Σπουδαστές έφτιαξαν σαπούνια και φωτιστικό από ανακυκλώσιμα υλικά
dk
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σπουδαστές έφτιαξαν σαπούνια και φωτιστικό από ανακυκλώσιμα υλικά

Στο 1ο Βιομηχανικό Συμπόσιο Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Η λεγόμενη «αναβαθμιστική ανακύκλωση» (upcycling), τα προγράμματα Leader, τα νέα δεδομένα και οι προκλήσεις της βιομηχανικής αγοράς αλλά και οι προοπτικές της, απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στο 1ο Βιομηχανικό Συμπόσιο Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, που διοργάνωσε ο Τομέας Διατροφής και Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων.

Στο μεταξύ, την τεχνογνωσία τους στην κατασκευή προϊόντων από ανακυκλώσιμα υλικά, έδειξαν με την ευκαιρία της εκδήλωσης οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στέλνοντας το μήνυμα «δεν πετάμε τίποτε, όλα είναι χρήσιμα». Με τη βοήθεια της εξωτερικού συνεργάτη Νικολέτας Τσικώτη, οι σπουδαστές κατασκεύασαν και παρουσίασαν ένα φωτιστικό από ανακυκλωμένα υλικά, όπως μπουκάλια, πλαστικό, χαρτί, σύρμα, σπάγκος, ενώ χάρισαν στους συμμετέχοντες σαπούνια που είχαν παρασκευάσει από τα έλαια που έχει χρησιμοποιήσει ο τομέας Επισιτισμού, τα οποία δεν πετάχτηκαν.

«Η δημιουργία του φωτιστικού ήταν μια πειραματική εναλλακτική δραστηριότητα από τους σπουδαστές Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών. Παρόλο που δεν είναι η ειδικότητά τους, έφτιαξαν κάτι χρηστικό, γιατί οποιοσδήποτε έχει μέσα του τη δημιουργικότητα και την αγάπη για το περιβάλλον μπορεί να δημιουργήσει αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά» σχολίασε η κ. Τσικώτη. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα