Τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης αλλά και της άλλης μεγάλης στρατιωτικής επετείου για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία (ANZAC), της ενάρξεως της επιχειρήσεως στην Καλλίπολη στην Τουρκία, στη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου Πολέμου, εκπροσώπησε ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκατζογιάννη. 
Η αποστολή παρέμεινε στην Αυστραλία, προσκεκλημένη των Αυστραλών διοργανωτών, το διάστημα 8 – 26 Απριλίου, και σε αυτήν συμμετείχε επίσης 6μελής ομάδα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με επικεφαλής Υπολοχαγό, τα έξοδα της οποίας κάλυψε πλήρως η Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας. 
Κατά την εκεί παραμονή του ο Αντιστράτηγος Γκατζογιάννης επισκέφτηκε τις πόλεις Canberra, Brisbane, Sydney, Melbourne και Hobart, όπου παρέστη σε κοινές εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και σε εκδηλώσεις της ομογένειας, ενώ συναντήθηκε με πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Αυστραλίας, καθώς και με τις ελληνικές θρησκευτικές και διπλωματικές αρχές. 
Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδος στην Canberra κυρία Αικατερίνη Ξαγοράρη, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Πάσης Ωκεανίας, κ.κ. Στυλιανό, με τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς της Αυστραλίας Αντιστράτηγο Angus John Campbell, καθώς και με το Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας Sir Peter Cosgrove και τον Κυβερνήτη της Νέας Νοτίου Ουαλίας David Hurley.

Λ.Σ.Μ.