Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την υπογραφή-εντολή «Kommando Norbert Blüm» η οποία υπάρχει στο δεξιό κάτω άκρο του φυλλαδίου που διανεμήθηκε χθες σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Ειδομένη και τους καλούσε να περάσουν ομαδικά από άλλα περάσματα στα σύνορα με τα Σκόπια.

Κι αυτό διότι ο Νόρμπερτ Μπλούμ είναι ο πρώην υπουργός Εργασίας του CDU επί Χέλμουτ Κολ.

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια και η Γερμανική Bild η οποία κάνει λόγο για «αινιγματική» υπογραφή αλλά επικαλούμενη πηγές των Σκοπίων σημειώνει πως είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεται ο Γερμανός πολιτικός πίσω από το εν λόγω φυλλάδιο γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ότι ο ίδιος ο Blüm έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό της δράσης, μπορεί να αποκλειστεί με μεγάλη πιθανότητα...».

Ο γερμανός πρώην υπουργός Εργασίας Νόρμπερτ Μπλουμ (Χριστιανοδημοκράτης), σήμερα 80 ετών, βρέθηκε μεταξύ των αποκλεισμένων στην Ειδομένη και έστησε σκηνή στην οποία πέρασε μία νύχτα σε ένδειξη αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων το Σάββατο, ο Μπλουμ χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό «χτύπημα στην ανθρωπότητα».

Επέκρινε δε την στάση της Ουγγαρίας και των χωρών του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδόμου για το σφράγισμα των συνόρων.

«Τι είδους λύση είναι αυτή σε τελική αναλύση; Κάνουν όμορφα κι ωραία ένα βήμα πίσω και λένε "ας τα βγάλει η Ελλάδα πέρα μόνη της» ανέφερε.

«Δεν είναι αυτό η Ευρώπη» είπε, λέγοντας πως εν γένει η κατάσταση που επικρατεί «είναι ανάξια της ευρωπαϊκής κουλτούρας».

gfd