Στο στόχαστρο, αντιεξουσιαστών μπήκαν για άλλη μια φορά, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, στις 20:15, ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση, πετώντας πέντε βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων του κόμματος.

Ωστόσο δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτή την επίθεση, καθώς λίγο μετά τις 20:30 ομάδα από πέντε αντιεξουσιαστές, βγαίνοντας από την όδο Βαλτετσίου εκτόξευσε ξανά δύο μολότοφ.

Αμέσως μετά οι νεαροί έσπευσαν να χαθούν στα στενά των Εξαρχείων. Σημειώνεται ότι η διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό ενώ πρόσφατα το Κίνημα, είχε επιτεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός. 

Πάντως λίγο μετά τη νέα επίθεση, εμφανίστηκαν στο σημείο δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, όπου παρατάχθηκαν μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Εν τω μεταξύ, οι νεαροί ταμπουρώθηκαν στη Βαλτετσίου. όπου χρησιμοποίησαν για "κάλυψη" κάδους στους οποίους έβαλαν φωτιά, ενώ η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη.

Γεννηματά: "Να παραιτηθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη"

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με τη σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Σήμερα, μετά τις 8:30 μμ εκδηλώθηκαν δυο ακόμη επιθέσεις με μολότοφ κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη μια μάλιστα, η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία.  O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί.

Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει.

Χρηστίδης στο Twitter: Παραλίγο να καεί ο Αρβανιτίδης

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, με ανάρτησή του στο Twitter, κατήγγειλε το γεγονός λέγοντας χαρακτηριστικά: ""Νέες βόμβες μολότοφ στη Χαριλάου Τρικουπη. Παρολιγον να κάψουν τον βουλευτή Γιωργο Αρβανιτίδη".