Οι αγρότες απειλούν ευθέως, ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα. Ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν στην μεσημεριανή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη ζητούν να συγκροτηθεί διακομματική  επιτροπή  στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι από την απόφαση που θα προκύψει, θα υπάρξει και ο καθορισμός της στάσης που θα τηρήσουν.

Εν τω μεταξύ, αποφασίστηκε ότι από εβδομάδα θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Ακόμη σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πολύωρο κλείσιμο του ΠΑΘΕ. Όμως οι τελικές αποφάσεις, θα παρθούν από τις γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων, την Δευτέρα το πρωί.

Από την άλλη πλευρά, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της σύσκεψης, οι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα τόσο στους βουλευτές όσο και στην αντιπολίτευση για «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», , ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.