Η έκθεσης «Tourism Landscapes: Remaking Greece/Τοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα» με τα έργα που παρουσιάζονται να καταγράφουν την αρχιτεκτονική του ελληνικού τουρισμού στη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων παρουσιάζεται από 27 Μαρτίου έως 11 Απριλίου στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η διοργάνωση αποτελείται από δύο τμήματα:

Στο πρώτο, με τίτλο «Αρχείο 1914-2014» παρουσιάζονται έργα των αρχιτεκτόνων: Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη, Νίκου Βαλσαμάκη, Προκόπη Βασιλειάδη, Εμμανουήλ Βουρέκα, Φίλιππου Βώκου, Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα, Κωνσταντίνου Δοξιάδη, Κλέωνα Κραντονέλλη, Αρη Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Πικιώνη κ.ά.

Στο δεύτερο τμήμα της έκθεσης, με τίτλο «Νέα Εργα-Τουριστική Κατοίκηση» παρουσιάζονται δεκαπέντε προτάσεις ελλήνων και ξένων αρχιτεκτόνων για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της αρχιτεκτονικής του τουρισμού στη μετά-την-κρίση εποχή.

Η έκθεση αποτελεί την ελληνική συμμετοχή στην 14η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2014, οπότε παράλληλα με αυτή θα κυκλοφορήσει σε δεύτερη βελτιωμένη έκδοση από τις Εκδόσεις Δομές ο ομώνυμος 650 σελίδων, έγχρωμος, δίγλωσσος κατάλογος της ελληνικής συμμετοχής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Γαβράς: Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μελέτη για το σπίτι της Κάλλας στη Μεσσηνία

Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Φιλοσοφική Ακαδημία

Γνωστός τραγουδιστής πέθανε μέσα σε πλοίο της γραμμής

Μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 1 έτους

Κατεδαφίζεται το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στην Πέλλα