Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μεταστάθμευση σμήνους της ιστορικής 337 Μοίρας «Φάντασμα» στο Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη διεθνή αεροπορική άσκηση με την επωνυμία “Blue Flag 2015”, που διοργανώθηκε εκεί από τις Αεροπορικές Δυνάμεις του Ισραήλ. 

Πιο συγκεκριμένα, η μεταστάθμευση της ελληνικής αποστολής στην αεροπορική βάση Ovda, είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, και σε αυτήν η 337 Μοίρα συμμετείχε με κλιμάκιο πέντε μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block 52+, από τα οποία ένα διθέσιο και τέσσερα μονοθέσια, με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Μοίρας, που μεταφέρθηκε εκεί, μαζί με τον στοιχειώδη φόρτο βασικών ανταλλακτικών με αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της ΠΑ. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Διοικητής της 337 Μοίρας Αντισμήναρχος (Ι) Μίλτος Παπαδάκης. 

Κατά τη διάρκεια της ασκήσεως, στην οποία συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις, εκτός της Ελλάδος, οι ΗΠΑ και η Πολωνία, καθώς και πλήθος άλλων χωρών με παρατηρητές, πραγματοποιήθηκαν αποστολές «Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων» (“Composite Air Operations”/COMAO), εναέριου ανεφοδιασμού και νυχτερινές αποστολές κάθε είδους.

 

Λ.Σ.Μ.