Όχι δεν είναι γκανγκστερικό έργο, ούτε θυμίζει το φιλμ «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», είναι η παιδική παράσταση, το θεατρικό παραμύθι των Ρέππα και Παπαθανασίου.

Μετά από 27 χρόνια καριέρας και τόσες κωμωδίες στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση, το ντουέτο που αγαπάμε, αποφάσισε να γράψει μια κωμωδία για παιδιά.

Μια φορά και έναν καιρό, ζούν όλοι παραμυθένια, σε μια πανέμορφη παραμυθοχώρα, την Σεχραζάδα. Μια χώρα με πρωτεύουσα την Κοντορεβυθήνα. Από τον Σεβάχ μέχρι την Ραπουνζέλ και από τον Πήτερ Παν μέχρι τους Χάνσελ και Γκρέτελ, όλοι οι παραμυθάνθρωποι κατοικούν στην Κοντορεβυθήνα. Όλοι οι ήρωες είναι Κοντορεβυθιώτες εκτός από τους κακούς των παραμυθιών που ζουν έγκλειστοι στις φυλακές του Περανάθεμα.

Όμως όσο παραμυθένια και αν είναι η Σεχραζάδα, περνάει ό,τι περνάνε όλες οι χώρες, έντονη οικονομική κρίση. Η πριγκίπισσα Χιονάτη και η Πριγκίπισσα Σταχτοπούτα κάνουν τα πάντα για να βρουν χρήματα να βοηθήσουν το κράτος. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα για να βρεθούν χρήματα να καλυφθεί το εξωτερικό χρέος της Σεχραζάδας, ψάχνουν τον χαμένο θησαυρό του Αλή Μπαμπά, αλλά έχουν περάσει χρόνια από τότε που τελείωσε το παραμύθι του και ο Αλή Μπαμπάς έχει ξεχάσει πια που έχει κρύψει τον θησαυρό της σπηλιάς.

Ταυτόχρονα, η Κακιά Μητριά της Σταχτοπούτας και ο Κάπτεν Χουκ το σκάνε από τις φυλακές του Περανάθεμα και κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Κοντορεβυθήνα. Αλλά για να μην τους συλλάβουν μεταμφιέζονται σε Σταχτοπούτα και Χιονάτη. Κι έτσι μεταμφιεσμένοι κλέβουν γλυκά και παιχνίδια και κάνουν εμπόριο με πειρατικές τσιχλόφουσκες, ενοχοποιώντας την Σταχτοπούτα και τη Χιονάτη.

Ένα έργο που αντιμετωπίζει τους μικρούς θεατές όχι σαν θεατές μειωμένης αντίληψης αλλά σαν κανονικούς θεατές που έχουν λιγότερες πληροφορίες αλλά περισσότερο χιούμορ. Ένα έργο για να διασκεδάσουν και να γελάσουν μαζί παιδιά και γονείς.

Το έργο θα παίζεται από τις αρχές του Οκτωβρίου στο θέατρο Βέμπο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ + ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

ΣΤΙΧΟΙ - ΜΟΥΣΙΚΗ : ΑΡΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ : ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΟΡΟΥ

Πρωταγωνιστούν:

Αγγελική Δαλιάνη, Τζένη Διαγούπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαριαλένα Ροζάκη, Υρώ Μακρή, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Λέκκος, Ιούλιος Τζάτας, Σπύρος Κυριάκος

Επιμέλεια:

Νικόλας Αρώνης