Τις διακοπές των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να «χαλάσει» ο καιρός, που αλλάζει από σήμερα το απόγευμα. Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα αλλά και υψηλές θερμοκρασίες θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες.

 
Η αναλυτική πρόγνωση:

Αναλυτικά, τον Δεκαπενταύγουστο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα δυτικά και νότια βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (16/08/2015) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά όπου και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα (17/08) θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίου 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Τρίτη 18-08-2015 και την Τετάρτη 19-08-2015 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.