Μακάβριο και ανευ προηγουμένου αλαλούμ συνέβη αργά εχτές το βράδυ, από τότε που έγινε γνωστό ότι η μια κόρη του πρώην Υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή έχασε τη ζωή της πέφτοντας από τον 7ο όροφο κτιρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό ύστερα απο την πληροφορία που ήθελε την γυναίκα που έπεσε από το μπαλκόνι του 7ου ορόφου της πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη να ονομάζεται Αγγελική Παπαθεμελή και να πρόκειται για τη γνωστή ηθοποιό. Η είδηση διαψεύστηκε πριν λίγο από το πολιτικό γραφείο του κ. Παπαθεμελή και διευκρινίζεται οτι η γυναίκα που πέθανε ήταν αδελφή της κας Αγγελικής Παπαθεμελή, η μεγαλύτερη σε ηλικία κόρη του πρώην Υπουργού που ζούσε στη Θεσσαλονίκη και ονομαζόταν Ελένη

Σε κατάσταση σοκ ο Παπαθεμελής

«Έχασα το παιδί μου», έλεγε εχτές γεμάτος πόνο ο Θεσσαλονικιός πολιτικός, που δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη. 

Λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν μπόρεσε να αντέξει το χτύπημα αυτό. Κατέρρευσε χθες και σήμερα για εκείνον είναι μία δύσκολη μέρα. Θα προσπαθήσει να το δεχτεί, θα προσπαθήσει να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα ακούσει ξανά τις φωνές της κόρης του, δε θα ανταλλάξουν απόψεις σε τόνους υψηλούς, δε θα την ακούσει να του κάνει κριτική έντονη, δε θα του χαμογελάσει ξανά. Για τη Λένα χθες έκλεισε το βιβλίο ζωής με έναν τραγικό τρόπο.

Η Λένα Παπαθεμελή

Η μεγάλη κόρη του κ. Παπαθεμελή, Λένα, δεν κινήθηκε ποτέ στη λογική των πολιτικών μονοπατιών καθώς δεν έτρεφε φιλοδοξίες να συνεχίσει την πορεία του πατέρα της αλλά πήρε όπως έλεγε συχνά πολλά πράγματα από τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του και τα έκανε ουσία και πράξη. 

Βοηθούσε άστεγους, παιδιά τα οποία είχαν οικονομική ανάγκη αλλά και οικογένειες με πολλά προβλήματα, ήσυχα και αθόρυβα έτρεχε συνεχώς και αρκετές ήταν οι φορές που διέθετε μεγάλα ποσά για να στηρίξει συνανθρώπους της που ένιωθε ότι είχαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Βοηθούσε επίσης κοινωνικά σωματεία αλλά είχε και μία ευαισθησία με τα αδέσποτα ζώα ξοδεύοντας μάλιστα πολλά χρήματα για να τα ταΐσει και να τα περιθάλψει. Καλλιτεχνική φύση, με ιδιαίτερες ευαισθησίες από παιδί και με μία και μόνο φιλοδοξία: Να γίνει μεγάλη χορεύτρια. Από πολύ νεαρή ηλικία άλλωστε είχε μυηθεί σε καλλιτεχνικά μονοπάτια, με εικόνες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις στο σχολείο και όχι μόνο και κατευθύνσεις από τον πατέρα της που σε κάθε περίπτωση ήταν και μέντοράς της σε επίπεδο επιλογών.