Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε super market και καταστήματα, διαρρήξεις σε εταιρείες και επιχειρήσεις και κλοπές μοτοσυκλετών.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (19/6), μετά από συντονισμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ένας 35χρονος ως αρχηγικό μέλος, δύο 35χρονοι και ένας 33χρονος, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση η οποία εκτεινόταν τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και super market καθώς και διαρρήξεων εταιρειών και επιχειρήσεων από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και εμπορεύματα.

Επιπλέον, προέβαιναν στην κλοπή μοτοσυκλετών διαφόρων τύπων, τις οποίες αφού πρώτα παραποιούσαν τα στοιχεία τους, προωθούσαν στην αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία ληστεία, έξι κλοπές και δύοαπόπειρες κλοπής στην Αττική, καθώς και μία απόπειρα κλοπής στα Χανιά Κρήτης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καταστήματα και γκαράζ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Έξι (6) μοτοσυκλέτες
  • Ένα (1) αυτοκίνητο
  • Δύο (2) πιστόλια
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • Κουκούλες full face

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.