Απ’ το Παρίσι στο Ρίο και καρφί στο Λος ’ντζελες κι από εκεί στην Αθήνα και ξανά στην Ιταλία, στην Ισπανία και όχι μόνο!

1. Bebel Gilberto - August Day Song

Ξεκινάμε με τη Βραζιλιάνα Bebel Gilberto (Isabel Gilberto de Oliveira). Γεννημένη στις 12 Μαΐου του 1966, με τη μουσική να τρέχει στο αίμα της. Κόρη του κιθαρωδού και ερμηνευτή Joao Gilberto και της συνθέτριας και ερμηνεύτριας Miucha και ανιψιά του περίφημου συνθέτη, ποιητή, κιθαρωδού και ερμηνευτή Chico Buarque.
Bossanova με Lounge διάθεση και ένα «δροσιστικό» video:

 

2. Rilo Kiley – August

Πανέμορφο τραγούδι από την αμερικάνικη μπάντα –με βάση το Λος ’ντζελες- με τις indie rock πινελιές. Το συγκρότημα δεν υφίσταται πια. 
Από το δίσκο τους Take Offs and Landings του 2001. 
August

 

3. Zeropositivo – Agosto 

Ιταλικό συγκρότημα από μουσικούς με «έδρα» τη σκηνή του Μιλάνο που δημιουργήθηκε το 2000. Με έντονη συναυλιακή δράση στη γείτονα χώρα τον Ιούνη του 2005 άνοιξαν το κονσέρτο των REM στο Ολύμπικο της Ρώμης. Τότε κυκλοφόρησεσαν το single Agosto.

 

 

4. Heroes del Silencio – Agosto

Η ξακουστή σε όλη την υφήλιο Ισπανική ροκ μπάντα με «βάση» τη Σαραγόσα, που άφησε εποχή απ’ τα μισά του ’80 μέχρι και το 1996 που διαλύθηκε. Το Agosto είναι από το πρώτο τους δίσκο El Mar No Cesa του 1988.

 5. Van Morrison -Cold Wind in August 

Ο μυθικός Βορειοιρλανδός  τραγουδοποιός κλείνει το ένατο στούντιο άλμπουμ του A Period of Transition του 1977 με τον «παγωμένο αυγουστιάτικο άνεμό» του.

 

6. Carole King – First day in August

Η θρυλική Αμερικανίδα τραγουδοποιός, που έλαμψε στα χρόνια του ΄60 (σαν δημιουργός) και του ’70 (δημιουργός και ερμηνεύτρια). Το First day in August περιλαμβάνεται στο δίσκο της Rhymes & Reasons του 1972 που έφτασε στο νούμερο 2 του Billboard. 

 

7. Roommate – August Song

To ευρηματικό project του Kent Lambert απόκτησε σάρκα και οστά το 2000 και συνεχίζει το ταξίδι του απ’ το Σικάγο σε όλο τον κόσμο. Το August Song προέρχεται από το εξαιρετικό άλμπουμ Guilty Rainbow του 2011. Είναι η τελευταία τους ολοκληρωμένη εργασία. Η επόμενη θα κυκλοφορήσει το 2015. 

 

8. Bobby Solo - Domenica d'agosto

Ο Ιταλός ροκ εν ρολίστας σε μια απ’ τις χαρακτηριστικές επιτυχίες του στα τέλη του ‘60.

 

9. Charles Aznavour - Parigi In Agosto ( Paris Au Mois D' Aout )

Ο διασημότερος Γάλλος, τραγουδιστής -Αρμενικής καταγωγής, το πραγματικό του όνομα είναι Βαγινάκ Αζναβουριάν- και ταυτόχρονα τραγουδοποιός, ηθοποιός, διπλωμάτης και Ιππότης ταγμάτων. 

 

10. Μάρθα Φριντζήλα, Θέμος Σκανδάμης - Αύγουστος στην Αθήνα

Φινάλε Ελληνικό. Από τον πολύ όμορφο δίσκο τους του 2011.