Του Λεωνίδα Μπλαβέρη

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί από σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ανταποκρινόμενος θετικώς σε σχετική πρόσκληση του Βούλγαρου ομολόγου του.

Η επίσκεψή της θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23-26 Ιουνίου και στη διάρκεια της ο Έλληνας Αρχηγός θα συναντηθεί με τον Αρχηγό Αμύνης, ο οποίος είναι ο αντίστοιχος του δικού μας Αρχηγού ΓΕΕΘΑ) και τον ομόλογό του Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων της χώρας.

Οι δύο αρχηγοί θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναφορικώς με την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικότερα επί θεμάτων εκπαιδεύσεως του προσωπικού, ενώ θα παρακολουθήσει και άσκηση πιστοποιήσεως τακτικού συγκροτήματος στο πεδίο ασκήσεων του Nόβο Σέλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Έλληνος Αρχηγού ΓΕΣ στη Βουλγαρία, εταίρο και σύμμαχο σήμερα της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αντιστοίχως δύο μόλις ημέρες, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κιλκίς για την 102η επέτειος της αιματηρότερη μάχης του Ελληνικού Στρατού, εναντίον των Βουλγάρων, στη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού πολέμου (1913), ενδεικτικό και αυτό των τρομακτικών εξελίξεων που έχουν σημειωθεί στη Βαλκανική, ιδιαιτέρως τις τελευταίες δεκαετίες.