Του Διονύση Θανάσουλα, εφημερίδα Παραπολιτικά

Τη στιγμή που ο Αντρίκος Παπανδρέου φέρεται να έκανε πίσω στον γάμο του με την αθλήτρια Πωλίνα Πατραμάνη (έστω και προσωρινά), η ετεροθαλής αδερφή του, Μαργαρίτα, είναι ευτυχισμένη, εδώ και αρκετούς μήνες, στο πλευρό του τενίστα Χάρη Καπόγιαννη. Ο νεαρός αθλητής έκλεψε την καρδιά της κόρης του πρώην πρωθυπουργού όταν γνωρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κρήτη, όπου η κόρη της Αντας και του Γιώργου Παπανδρέου κάνει το διδακτορικό της στο ΙΤΕ, με αντικείμενο τη Μοριακή Βιολογία, και ο καλός της σπουδάζει Ιατρική (και οι δύο γονείς του είναι γιατροί, ενώ και εκείνος φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το ίδιο λειτούργημα). Τότε γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας. 

Το ειδύλλιο είναι γνωστό στους κύκλους των βορείων προαστίων εδώ και κάποιους μήνες, ενώ και οι δύο οικογένειες είναι ενημερωμένες για τη σχέση των παιδιών.

ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. Ο Χάρης Καπόγιαννης είναι πολύ γνωστός στον χώρο της ελληνικής αντισφαίρισης, αφού αγωνίζεται από μικρός σε τουρνουά και αγώνες, όπως το αλήστου μνήμης Status Open του Αντώνη Λυμπέρη. 

Στο φετινό τουρνουά Greece F3 Futures, που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχασε στον δεύτερο γύρο, όντας ο μόνος Ελληνας τενίστας που είχε μείνει «ζωντανός» μετά από δύο εβδομάδες. Μαζί με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολούθησε τις προσπάθειές του στο συγκεκριμένο τουρνουά, κυκλοφορούν εντός και εκτός πανεπιστημίου, αλλά και στην Αθήνα, όπως φαίνεται και από την αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το «Secret». Η σχέση τους είναι κοινό μυστικό στον φιλικό κύκλο τους, αν και ο νεαρός τενίστας προσέχει ιδιαίτερα να μη δημοσιοποιηθεί, αφού δεν θέλει να φέρει την αγαπημένη του σε δύσκολη θέση. 

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού, πάντως, μάλλον δεν έχει τέτοια προβλήματα, αφού ενέδωσε σε μια πρόταση για φωτογράφηση για το γυναικείο περιοδικό «In Style», σε ρόλο -έστω για λίγες ώρες- μοντέλου. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά καλαίσθητο και απέσπασε θετικά σχόλια από τον στενό κύκλο της, αλλά και από τους γονείς της, που δεν είχαν φυσικά καμία αντίρρηση. Αυτές τις ημέρες, η Μαργαρίτα Jr απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τον νεαρό τενίστα, αλλά και φίλους τους, σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονται, σε κάποιο νησί, μακριά από κοσμικότητες, στις οποίες δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη προτίμηση. Τελειώνοντας το διδακτορικό της στον τομέα της Βιολογίας, η κόρη του πρώην πρωθυπουργού θα κληθεί να αφήσει πίσω της τις φοιτητικές συνήθειες και να αναζητήσει την πρώτη της εργασία. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευτικό περιβάλλον, αφού τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών (με συμμαθητή τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου σπουδάζει η ελίτ της ελληνικής κοινωνίας), συνέχισε με σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. 

Η νεαρή Μαργαρίτα, όμως, μεγάλωσε απότομα τα τελευταία δύο χρόνια, λένε άνθρωποι που τη γνωρίζουν πολύ καλά. Η σελίδα της στο Facebook δεν υπάρχει πια -αφού μετά από σκέψη την κατήργησε- και η ίδια ωριμάζει, έχοντας μεταμορφωθεί σε μια πολύ όμορφη κοπέλα. 

ΖΟΡΙΑ. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει αφήσει πίσω της τους εφηβικούς έρωτες στο Κολλέγιο, οι σπουδές στο Λονδίνο την ωρίμασαν (έμεινε ίσως για πρώτη φορά μόνη της σε μια ξένη χώρα) και η επιστροφή της στην Ελλάδα για το διδακτορικό της την έφερε στην Κρήτη. 

Αν θέλει να ξεχάσει κάτι, αυτό είναι κάποια δηκτικά σχόλια που ακούει κατά καιρούς για τον πατέρα της, τον οποίο λατρεύει, όπως έγινε τον Μάιο του 2012. Τότε, η βόλτα της κόρης του Γιώργου Παπανδρέου με τη μητέρα της, Αντα, στην Κηφισιά δεν ήταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χαλαρή. Αιτία; Ενα σκληρό άρθρο του «Economist» για τον κ. Παπανδρέου, το οποίο η σύζυγός του έδωσε στην κόρη τους να το διαβάσει λέγοντας: «Δες τι γράφει ο “Economist” για τον πατέρα σου». 

Η αντίδραση της Μαργαρίτας ήταν μια κίνηση αποστροφής, που έγινε αντιληπτή από όσους απολάμβαναν τον καφέ τους στο «Ζίλιον» της Νέας Ερυθραίας. Το συγκεκριμένο cafe έγινε στέκι της οικογένειας Παπανδρέου από τη στιγμή που έκλεισε ο αγαπημένος τους φούρνος «Eric Kayser», στον οποίο σύχναζαν επί χρόνια. 

Εχοντας ήδη μεταμορφωθεί σε μια όμορφη κοπέλα, η κόρη του πρώην πρωθυπουργικού ζεύγους, που ζούσε τότε τον περισσότερο καιρό στο Λονδίνο, λόγω των σπουδών της, δεν δίστασε να δείξει πόσο την είχε πειράξει το συγκεκριμένο άρθρο. Το συζήτησε, μάλιστα, και με παλιούς συμμαθητές της από το Κολλέγιο, αφού με κάποιους από αυτούς, οι οποίοι σπούδαζαν την ίδια περίοδο με εκείνη στη βρετανική πρωτεύουσα, συναντιόταν κατά καιρούς. Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, αλλά και η κόρη του κ. Αντώνη Σαμαρά, Λένα, με την οποία ήταν φίλες από τα χρόνια του Κολλεγίου. 

Τότε που η Μαργαρίτα Παπανδρέου βίωσε και τον πρώτο της έρωτα με τον κύριο Γκιώνη, που ήταν συμμαθητής της. Μάλιστα, είχαν δημοσιευθεί και στιγμιότυπα και αθώα, ρομαντικά ενσταντανέ από εκείνη τη σχέση. Σε ένα από αυτά ο νεαρός κρατούσε στην αγκαλιά του τη Μαργαρίτα μέσα στη θάλασσα, ενώ στο δεύτερο η κόρη του πρώην πρωθυπουργού ακουμπούσε το κεφάλι της στον ώμο του.

Η απογοήτευση και ο χωρισμός με τον Πάρκερ

Η αναχώρηση της Μαργαρίτας Παπανδρέου για το Λονδίνο σήμανε και το τέλος της σχέσης της με τον κ. Γκιώνη. Πριν πάει, όμως, στη βρετανική πρωτεύουσα η κόρη του πρώην πρωθυπουργού είχε βιώσει άλλη μια απογοήτευση. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου επιθυμούσε διακαώς να σπουδάσει Βιολογία στην Οξφόρδη, γι’ αυτό άλλωστε είχε ταξιδέψει με τους γονείς της στο Λονδίνο, προκειμένου να περάσει από συνέντευξη. 

Τελικά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και επέλεξε το Imperial College, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο η παρουσία των γονιών της, και ειδικά του πατέρα της, στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν συχνή. 

Οι φήμες λένε ότι το επόμενο ειδύλλιο της κόρης του κ. Παπανδρέου ήταν με τον γιο του καθηγητή και πρώην συμβούλου του, Ρίτσαρντ Πάρκερ, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός. Κάποιοι τη θυμούνται στη Σκιάθο, το καλοκαίρι του 2010, μαζί με τον υιό Πάρκερ, το σώμα του οποίου κοσμούν ουκ ολίγα τατουάζ, εν αντιθέσει με τον νέο της έρωτα, ο οποίος μάλλον τα απεχθάνεται. 

Η νεαρή Μαργαρίτα Παπανδρέου αντιμετωπίζει το δίλημμα σχετικά με το τι θα κάνει όταν τελειώσει το διδακτορικό της και ήδη από το περιβάλλον της ακούγεται η πληροφορία ότι πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην Ελλάδα. Θα προτιμήσει, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, να βρει δουλειά στο εξωτερικό και η αλήθεια είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να το καταφέρει. Οι γνωριμίες του κ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ, αλλά και με ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα θεωρείται βέβαιο ότι θα εξασφαλίσουν μια πρώτη επαγγελματική ευκαιρία στην αγαπημένη του κόρη.