Στα 58 τους χρόνια θα συνταξιοδοτούνται πλέον όλα τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συμφώνως με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, ο οποίος με τον τρόπο αυτό θέτει τέλος σε κάθε είδους πρόωρες συντάξεις «στα 40 και 45», όπως δήλωσε χαρακτηριστικώς, στο χώρο των ΕΔ.

Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι «Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους 40 χρονών, 45 χρονών, οι άνθρωποι δεν έχουν και τι να κάνουν», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα περί πιθανών νέων μειώσεων στον αμυντικό προϋπολογισμό που φαίνεται να ζητούν οι ξένοι, προσθέτοντας: «Αυτό είναι δεδομένο, είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου. Κατατίθεται το σχέδιο νόμου, έχει κατατεθεί ήδη στην κυβερνητική επιτροπή, δεν θα υπάρχουν πλέον αποστρατείες στα 40 και στα 45».

Υπενθυμίζεται ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν κατηγορίες στελεχών, των οποίων οι υπηρετούντες, λόγω της φύσεως της επικινδυνότητος της υπηρεσίας τους, έχουν δικαίωμα για συνταξιοδότηση σε μικρή σχετικώς ηλικία με αποτέλεσμα να φεύγουν από αυτές σε μικρή – σχετικώς – ηλικία (περί τα 45 έτη). Τέτοιες κατηγορίες στελεχών είναι οι πιλότοι, οι υπηρετούντες στα υποβρύχια, οι υπηρετούντες στις Ειδικές Δυνάμεις των Κλάδων αλεξιπτωτιστές και υποβρύχιοι καταστροφείς, ναρκαλλιευτές κ.λπ.

Λ.Σ.Μ.