Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το Σάββατο στη βορειοανατολική Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με νεφώσεις και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς.  

Πιο αναλυτικά :                                                                                   

 Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια δεν αποκλείεται να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις μέχρι τα ξημερώματα και μεγάλα διαστήματα με ήλιο την υπόλοιπη ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι δυνατές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλάζι. Στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένεται το πρωί ηλιοφάνεια και το απόγευμα κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά μπόρες. Στα νησιά του Ιονίου προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην Πελοπόννησο αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 32 βαθμούς.                                                                                                                         

Στην Κρήτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείχνουν 29 με 31 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Σάμο και την Ικαρία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και λίγες βροχές. Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται νωρίς το απόγευμα. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 33 βαθμούς.

Πηγή: alpha