Για το Σάββατο 2 Μαΐου προβλέπονται αραιές νεφώσεις που, κατά διαστήματα, στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι πυκνότερες και το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσουμε σε καλοκαιρινές τιμές.

Πιο αναλυτικά:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Το απόγευμα στα ανατολικότερα θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 με 24 βαθμούς.


Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά, αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 22 βαθμούς.


Στην Πελοπόννησο αναμένεται καλοκαιρία. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στη δυτική Πελοπόννησο έως τους 25 και στην ανατολική μέχρι τους 27 βαθμούς.
Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.


Στην Κρήτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και, από το μεσημέρι στη δυτική Κρήτη, ισχυροί. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 25 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νότια νοτιοδυτικοί και στα βόρεια νότιοι με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.


Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς. Στον Κορινθιακό από το μεσημέρι θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι.


Στην Αττική προβλέπονται, ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και άνεμοι μικρής έντασης. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 15 μέχρι 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά και ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.