Στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε για κλοπή ρεύματος 46χρονος άνδρας που «έφυγε» από τη ζωή.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας, καθώς καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή νεκρός άνδρας για παράνομη επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του Χρήστος Μπακέλλας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο άτυχος 46χρονος άνδρας ήταν άνεργος, πατέρας 3 ανήλικων παιδιών.

Ο άτυχος 46χρονος που τρεφόταν από τα συσσίτια δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να του κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα. Τότε οι γείτονες του, δεδομένου ότι γνώριζαν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν αλλά και το γεγονός ότι είχε τρία ανήλικα παιδάκια στο σπίτι τον βοήθησαν να επανασυνδέσει παράνομα το ρεύμα.

Πριν ένα χρόνο, συνελήφθη με την κατηγορία ότι συνέδεσε παράνομα το κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού του με τη «χελώνα» της ΔΕΗ. Είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο αλλά η δίκη του αναβλήθηκε για να προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο άτυχος άνδρας ωστόσο απεβίωσε πριν από την διεξαγωγή της δίκης, έτσι κατά την δικάσιμο ο δικηγόρος του ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει και ότι ο ίδιος προσπαθεί να προσκομίσει το πιστοποιητικό θανάτου.

Ο κ. Μπακέλλας ζήτησε νέα αναβολή της δίκης, έτσι ώστε να προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο στην επόμενη δικάσιμο και να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Το δικαστήριο δεν έκανε το αίτημα δεκτό, καθώς δεν θεώρησε πως είναι λόγος να διακοπεί η δίκη και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε παρά το γεγονός ότι απεβίωσε.