Επίσημη υποδοχή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, Στρατηγού RASHAD MAHMOOD,Ni (M), στο Στρατόπεδο «Παπάγου» πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 16:00 από τον φιλοξενούντα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Η επίσκεψη του Πακιστανού Αρχηγού, η πρώτη που πραγματοποιεί ομόλογός του στην Ελλάδα, είναι ανταποδοτική, της πρώτης αντίστοιχης του Έλληνος Αρχηγού στο Πακιστάν, που ως Μουσουλμανική χώρα, αποτελεί παραδοσιακό σύμμαχο της Τουρκίας και κατά την επίσημη συνάντηση στο γραφείο του Στρατηγού Κωσταράκου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Συμφώνως με πληροφορίες σε πρώτη φάση θα υπάρξει στενή συνεργασία των Στρατιωτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των δύο χωρών, στοιχείο πολύ σημαντικό για πολλούς και προφανείς λόγους, ενώ επιδόθηκε και επίσημη πρόσκληση προς τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη να επισκεφθεί συντόμως το Πακιστάν, για διερεύνηση στενότερων επαφών των Στρατών των δύο χωρών.


Ο Πακιστανός Αρχηγός χθες επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα και σήμερα διαδοχικώς το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι.

Λ.Σ.Μ.