Πτήση πάνω από το ακριτικό Καστελλόριζο, με κορυφαίο σημειολογικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι Αρχηγοί της Ελληνικής ΠΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων Υποπτέραρχος Amir Eshel, συμμετέχοντας σε ελληνοϊσραηλινό μικτό σχηματισμό COMAO περίπου 10 αεροσκαφών, που αποτελούσαν τις «φίλιες δυνάμεις», στο πλαίσιο της διεθνούς, διακλαδικής, ασκήσεως «Ηνίοχος 2015», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με επίκεντρο το φημισμένο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Ανδραβίδα.

Όπως μας είπε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο Έλληνας Αρχηγός, χαιρετώντας νωρίτερα τους δημοσιογράφους στην Ανδραβίδα, θα πήγαινε να πετάξει με τον Ισραηλινό Αρχηγό, ο οποίος είχε φτάσει στην Ελλάδα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα ρωτήσαμε τον Αρχηγό με αεροσκάφος ποιας Μοίρας θα πετάξει και μας αποκάλυψε ότι θα πέταγε με ένα υπερσύγχρονο F-16D Block.52+ ADV της ιστορικής 335 Μοίρας.

Όπως πληροφορηθήκαμε μετά την προσγείωση των δύο Αρχηγών, αυτοί συμμετείχαν σε αποστολή COMAO, του δευτέρου «κύματος», που απογειώθηκε στις 13:00 και το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων ΚΑΙ πτήση πάνω από το Καστελόριζο (Μεγίστη), πετώντας ο μεν Έλληνας αρχηγός με το ελληνικό μαχητικό, ο δε Ισραηλινός ομόλογός του με ένα διθέσιο F-16I.

Ασφαλώς η κοινή πτήση των δύο Αρχηγών πάνω από το ακριτικό Καστελλόριζο, αποτελεί το πιο σημαντικό μήνυμα και αυτό που πρέπει να «κρατήσουμε» από την κοινή άσκηση Ελλάδος – Ισραήλ και ΗΠΑ, πιστοποιώντας ταυτοχρόνως το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ επίπεδο των αμυντικών σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.

Λ.Σ.Μ.