Αρχίζει στη Στοά του Βιβλίου ο 25ος Κύκλος Μαθημάτων στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2015.

Αναλυτικά:

Μαθήματα για τα όνειρα στη Λογοτεχνία
Όνειρα και ορά΅ατα στην Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη (έναρξη 19/2) και ώρα 17.00 -18.30. Γιώργης Γιατρο΅ανωλάκης, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας, Πανεπιστή΅ιο Αθηνών.

Μαθήματα Λογοτεχνίας
Η Ποιητική τού τοπίου. Αναπαραστάσεις τοπίων στην αφηγη΅ατική πεζογραφία και τη λυρική ποίηση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (έναρξη 18/2) και ώρα 17.00 -18.30
Ελένη Πολίτου-Μαρ΅αρινού, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τ΅ή΅α Φιλολογίας, Πανεπιστή΅ιο Αθηνών.

Μαθήματα φιλοσοφίας της Ιστορίας
Το «νόη΅α» τής Ιστορίας και η «χρήση» τής Ιστορίας
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη (έναρξη 19/2) και ώρα 19.30 - 21.00. Χρήστος Γιανναράς, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστή΅ιο.

Μαθήματα Ψυχολογίας
Ταξίδια αυτογνωσίας -σε ταραγ΅ένους καιρούς- ΅ε οδηγό την ψυχολογία.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Δευτέρα και Παρασκευή (έναρξη 16/2) και ώρα 17.00 -18.30. Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια Ψυχολογίας - συγγραφέας.

Μαθήματα για τη γεωλογία του Αιγαίου
Το αρχιπέλαγος τού Αιγαίου. Ορυκτά, απολιθώ΅ατα, σεισ΅οί και γεωλογικά φαινό΅ενα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (έναρξη 17/2) και ώρα 19.30-21.00. Μιχάλης Δερ΅ιτζάκης, καθηγητής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας, Τ΅ή΅α Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστή΅ιο Αθηνών. Συντονιστής τής ενότητας. Κων/νος Μακρόπουλος, Ευθ. Λέκκας, Μιχ. Σταματάκης, Αθ. Κατερινόπουλος.

Μαθήματα για την Ιστορία της Τέχνης
Η γοητεία των -ισ΅ών και το πρόβλη΅α τής πρόσληψής τους. Μια εισαγωγή στη θεωρία και την ιστορία τής τέχνης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (έναρξη11/2) και ώρα 19.30-21.00. Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός Τέχνης, αναπλ. καθηγητής, Τ΅ή΅α Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστή΅ιο Αθηνών.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, «στους 24 κύκλους μαθημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και σε 150 συνολικά θεματικές ενότητες έχουν διδάξει μαθήματα τής ειδικότητάς τους 260 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου. Τα μαθήματα, ανάλογα με το αντικείμενο, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κ.λπ.). Μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση. Επίσης, κατά την κρίση τού διδάσκοντος, διανέμεται διδακτικό υλικό και ενδεικτική βιβλιογραφία».

Για πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.stoabibliou.gr.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3244538 & 210 3253989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για 9 αρχαιότητες

Υπουργείο Πολιτισμού: "Οι νεκροί είναι 5 και όχι περισσότεροι"

Παλαγγιά: "Τα 550 οστά του τάφου "δείχνουν" άλλους 10 νεκρούς"

Αναβολές θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων λόγω εκλογών

Ντόροθι Κίνγκ: Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο ετεροθαλής αδερφός του Μ. Αλεξάνδρου