Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Σε...στάβλο θα μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης
mediadefaultimagesstavlos-thess
Ελλάδα

Σε...στάβλο θα μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την εκτροφή γιδιών και γαϊδουριών

Σε πραγματικό στάβλο θα μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης για την Πτηνοτροφία και την Κτηνοτροφία «ΖΟΟΤΕΧΝΙΑ 2015».

Η ημερίδα, με τίτλο: «Εστιάζουμε στην ελληνική αιγοτροφία - αναδεικνύουμε την ονοτροφία» πραγματοποιείται σε μία περίοδο που, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, «αναβιώνεται το ενδιαφέρον για την αιγοτροφία ενώ ένας σημαντικός αριθμός εκτροφών με γαϊδούρια έχει εδραιωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η παραγωγή γαϊδουρινού γάλακτος και η μεταποίησή του από εγχώριες επιχειρήσεις για παραγωγή προϊόντων είναι γεγονός».

Όσοι επισκεφθούν το περίπτερο που έχει στηθεί στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν, σε πραγματικές συνθήκες στάβλου, την εκτροφή γιδιών και γαϊδουριών και να συζητήσουν με τους ειδικούς για θέματα που σχετίζονται με το ζωικό υλικό, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που χρειάζονται αντίστοιχες εκτροφές. Σε ένα πρότυπο φιλοπεριβαλλοντικό στάβλο 200 τ.μ. θα αρμέγονται, καθημερινά, τα γίδια και τα γαϊδουράκια ενώ θα υπάρχει και ένα μικρό τυροκομείο συμπληρώνοντας σε μικρή κλίμακα την εικόνα μιας καθετοποιημένης εκτροφής.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος της συνεργατικής δράσης που γίνεται από το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη HELEXPO, και, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στους δύο κλάδους της κτηνοτροφίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 16.30 με 19.00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» (πρώην CORONΑ) της HELEXPO - ΔΕΘ.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα