Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η δικηγόρος του Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου και ο Δημήτρης Χατζησταύρου. Ελεύθεροι τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκαν η φίλη της πρώην συντρόφου του βαρυποινίτη, Μ. Μουζακίτη, ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας (έχει και εγγύηση 1.000 ευρώ) και ο Π. Λασιθιωτακης. Πρόκειται για τους τελευταίους 5 κατηγορουμένους από τους 15 συλληφθέντες του Σαββάτου για το κυκλωμα που δρούσε με ορμητήριο τις φυλακές.

Αρνήθηκε την προσωπική σχέση με τον πελάτη της αλλά και τις κατηγορίες που της αποδίδονται η δικηγόρος του Π. Βλαστού. Κατά πληροφορίες αρνήθηκε επίσης ότι διαχειρίστηκε χρήματα του Βλαστού, ενώ αποδίδει την εμπλοκή της στην υπόθεση, σε εκδικητικούς λόγους εκ μέρους της εξαδέλφης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Μάλιστα, φέρεται να λέει, πως η "Λίτσα" που έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία για την δράση του κυκλώματος, θέλησε να την εκδικηθεί γιατί αρνήθηκε να την υπερασπιστεί στην δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, όπου η εξαδέλφη του βαρυποινίτη ήταν κατηγορούμενη. Υποστηρίζει επίσης ότι δεν είχε προσωπική σχέση με τον Βλαστό παρά μόνο επαγγελματική. Τονίζει ότι η ίδια ήρθε σε επαφή μαζί του, όταν πριν 2 χρόνια διορίστηκε ως συνήγορος του αυτεπαγγέλτως από δικαστήριο που εκδίκαζε υπόθεση του.

Και η φίλη της πρώην συντρόφου του Βλαστού, η αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που συνεργαζόταν με την Π. Καρπούζου στο μαγαζί και γνωρίζοντας τη σχέση της με το Βλαστό, δεν μπορούσε να της λέει όχι γιατί φοβόταν. Ισχυρίζεται δε, ότι πήγαινε μαζί της, δίχως να γνωρίζει αν υπήρχε κάποιο σχέδιο απαγωγής ή εκβίασης σε βάρος τραπεζικού στελέχους. "Όταν κατάλαβα κάποια στιγμή τί συμβαίνει και πως μπορεί να "μπλέξω" άρχισα να απομακρύνομαι". Σχετικά με τα μαθήματα ελικοπτέρου, υποστηρίζει ότι την έπεισε η Π. Καρπούζου να τα κάνει και η ίδια δέχθηκε, καθώς ήταν πρώην αεροσυνοδός. "Όμως είχα καταλάβει ότι ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν και επίτηδες απέτυχα στις εξετάσεις και δεν πήρα το δίπλωμα", ανέφερε κατά πληροφορίες.

Μια άγνωστη γυναίκα -σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε κατηγορούμενος αστυνομικός, Π. Στουρνάρας- έφερε στο σπίτι του ένα κινητό τηλέφωνο. "Το παρέλαβε ο γιος μου. Νόμιζα ότι είναι δώρο. Δεν ήξερα. Αργότερα ο Βλαστός μου είπε στη ΓΑΔΑ ότι μου το έστειλε εκείνος. "Εγώ στο έστειλα" μου είπε και του απάντησα δε το θέλω πάρτο πίσω. Μου είπε Κράτα το κάντο ότι θες", κατέθεσε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο βαρυποινίτης δεν του ζήτησε να τον βοηθήσει σε απόδραση, ούτε του έδωσε κάποιος χρήματα.

Αρνητική ήταν και η απάντηση του Π. Λασιθιωτάκη σε ερώτηση που του έγινε για το αν μετέφερε 20 κιλά εκρηκτικών, όπως λέει στην κατάθεσή της η Λίτσα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη τον κατηγόρησε για να μην πάει η ίδια φυλακή. "Δεν τη γνωρίζω. Την έβλεπα στις φυλακές κορυδαλλού στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Εκείνη πήγαινε να δει το Βλαστό και εγώ τον αδελφό μου, που είναι και αυτός κατηγορούμενος", φέρεται να δήλωσε.

Συνολικά έχουν απολογηθεί 15 άτομα εκ των οποίων τα 2 προφυλακίστηκαν και τα υπόλοιπα αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, ενώ σε δυο επιβλήθηκαν και εγγυήσεις.