Χειμώνα θα θυμίσει και πάλι ο καιρός την Τετάρτη, καθώς ως το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Η ορατότητα περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
’νεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
’νεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
’νεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στην Κρήτη γενικά αίθριος. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.
’νεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
’νεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.
’νεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς.
’νεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για το τριήμερο

Χαλάει ο καιρός, με βροχές καταιγίδες και χιόνια που αναμένονται από την Τετάρτη ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα από Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 21/1

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα βορειοδυτικά από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στο Αιγαίο 7 και πιθανώς το πρωί 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 22/1

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια και κεντρικά ορεινά θα χιονίσει. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 23/1

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
’νεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.