Τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κατατάσσει το CNN στους εννιά καλύτερους προορισμούς για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. 

Η κρουαζιέρα στις Σποράδες περιλαμβάνει επίσκεψη στα 11 νησιά της, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ακατοίκητα. Σύμφωνα με το CNN, είναι ήσυχα, δυσπρόσιτα και απίστευτου φυσικού κάλλους. Η κρουαζιέρα περιλαμβάνει επίσκεψη σε θαλάσσιο πάρκο που αποτελεί το σπίτι μιας αποικίας από φώκιες.

Οι πιο «νυχτόβιοι» μπορούν να διασκεδάσουν στη Σκιάθο, ενώ στη Σκόπελο, όπου γυρίστηκε το «Mamma Mia», μπορεί να απολαύσει κανείς τους αμπελώνες και τις εκκλησίες. Στο μενού περιλαμβάνεται ψητό χταπόδι και καλαμάρι και το κόστος του ταξιδιού ξεκινά από 1.500 ευρώ το άτομο για μια εβδομάδα.

sk9.jpg

Στα Δωδεκάνησα, το ταξίδι ξεκινάει από την ιστορική Κω και συνεχίζει με περιήγηση σε όλα τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα παραδοσιακά άσπρα και μπλε σπίτια.

Μετά από στάσεις στην Ψέριμο και τη Λέρο, επόμενος σταθμός είναι η Πάτμος με το εντυπωσιακό μοναστήρι που κόβει την ανάσα. Στους Λειψούς μπορεί κανείς να φάει τοπικές σπεσιαλιτέ στα ταβερνάκια, ενώ η Κάλυμνος προσφέρεται για αναρρίχηση. Το κόστος για 12 άτομα για μια εβδομάδα ξεκινά από 28.000 ευρώ.

ART715112285103006213812471130_large.jpg

Στους υπόλοιπους προορισμούς του αφιερώματος περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Κροατία.