Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιπόλαιες και ανεδαφικές του θέσεις, θα βάλει την Ελλάδα και την Ευρωζώνη σε περιπέτειες αν κερδίσει τις εκλογές, είναι το μήνυμα του Γιώργου Κουμουτσάκου στις συνεντεύξεις του στα Ελληνικά και στα διεθνή ΜΜΕ.

Οι απεσταλμένοι των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης καταφθάνουν κατά δεκάδες στην Αθήνα για τις εκλογές και αναζητούν συνομιλητές για συνεντεύξεις και ρεπορτάζ. Ο υποψήφιος της ΝΔ στην Β’ Αθηνών είναι παλιός γνώριμος πολλών ξένων ανταποκριτών απο την επιτυχημένη θητεία του στην Ευρωβουλή και στο Υπουργείο Εξωτερικών, που τον θεωρούν ενδιαφέρον συνομιλητή και λόγω της δυναμικής του παρουσίας στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Στο προεκλογικό του video συνάδελφοι του Γιώργου Κουμουτσάκου από το Ευρωκοινοβούλιο μιλούν για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητά του, που τον ανέδειξαν σε Ευρωβουλευτή της χρονιάς 2013

Δείτε το video εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=OnTlkpcCfAI

Αν και συνεργάτες του παραπονιούνται ότι οι επαφές με τα ξένα ΜΜΕ του παίρνουν πολύτιμο χρόνο απο την προεκλογική του εκστρατεία, ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να μιλάει στους δημοσιογραφους των Διεθνών Μέσων για να συμβάλλει όσο μπορεί στην διαμόρφωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Εχει μιλήσει σε SKY News, CNN, RAI TV, στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, στην πορτογαλική Expresso, στην Δημόσια Σουηδική Ραδιοφωνία που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τις εκλογές και τα σενάρια την επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στις συνεντεύξεις του στέλνει μηνύματα και στην Ευρώπη. Στον απεσταλμένο  του Βρετανικού  δικτύου SKY Νews που κάνει ειδική εκπομπή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη είπε ότι και κάποιοι στην Ευρώπη οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα, μια χώρα εταίρος και σύμμαχος, δεν θα πρέπει να εκβιάζεται.