Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια διαφθοράς οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι από τους 15 συλληφθέντες που φέρονται να μετέχουν στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση που δρούσε με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην πρωην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Ευστάθιος Πανάγου που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, Σαϊντ Αφσαργιαν που κατηγορείται για εκρήξεις, Γεώργιος Βερεσές που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Η πρώην σύζυγος του γνωστού βαρυποινίτη αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τις κατηγορίες και υποστήριξε: "Έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή."

Για τις 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του πρώην συζύγου της.

Ο πατέρας του Γιάννη Σκαφτουρου κατά πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν έχει καμιά σχέση ούτε ο ίδιος ούτε η 70χρονη σύντροφός του.

"Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές. Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Π.Β ούτε του γιου μας που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψαμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας."