Η πρωτότυπη τεχνολογική εφαρμογή c-MUSE (Cultural Memory as Updated Site-specific Experience) κέρδισε το Αριστείο καλύτερης ιδέας στον διαγωνισμό «Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2014». Πρόκειται για μια βιωματική ξενάγηση στην Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον Κεραμεικό στα χρόνια της αρχαιότητας που επιτρέπει στον χρήστη να πάρει μία ιδέα από την καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναιών.

Χάρη στο c-MUSE, ο χρήστης μπορεί να δει τους κεραμοποιούς να πλάθουν τα αγγεία τους, τους πελάτες να κάνουν παζάρια και να δει τον Περικλή να εκφωνεί το κείμενο που διέσωσε ο Θουκιδύδης.

Το c-MUSE το οποίο πρότειναν στην κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ο φιλόλογος-σκηνοθέτης Δημήτρης Βέργαδος, η χορογράφος Ελευθερία Κόμη και ο σύμβουλος οικονομικών θεμάτων Κωνσταντίνος Ταμπούρης, γεννήθηκε στη διάρκεια ενός προγράμματος που παρακολούθησε η ομάδα. Ήταν το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΟΠΣΑ "Festival Factory" των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, που είχε θέμα τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στον τομέα του Πολιτισμού.

Η πρόταση επικεντρώθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους και συγκεντρώνουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, προκειμένου η εφαρμογή να έχει επιχειρηματική επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασκευάζεται το κτίριο του παλιού Μουσείου Ακρόπολης

Οι περιγραφές για τους 5 σκελετούς του τάφου της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)

Τo τελευταίο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα

Πέτρος Φιλιππίδης: ''Στις μέρες μας δεν βγαίνει με μία δουλειά''