Ειδικός στις... διαρρήξεις είχε γίνει ένα ανήλικο αγόρι με «μέντορα» έναν 35χρονο, μαζί με τον οποίο εντόπιζε σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές στην πόλη της Μυτιλήνης και τα παραβίαζε όταν εκείνοι απουσίαζαν! Τους τελευταίους δυο μήνες είχαν βάλει στο χέρι πλούσια λεία από τουλάχιστον έξι κλοπές.

Οι άνδρες της Ασφαλείας έφτασαν πρώτα στα ίχνη του 17χρονου και εκείνος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στις διαρρήξεις, από τις οποίες αποκόμισε μαζί με τον ενήλικο συνεργό του μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 39.000 ευρώ! Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν 11.000 ευρώ που οι δράστες είχαν αρπάξει από το σπίτι μιας ηλικιωμένης και της παραδόθηκαν!

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με κατηγορία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος. Μαζί τους παραπέμφθηκε και η 40χρονη μητέρα του 17χρονου, στην οποία ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξιχνιάσουν και άλλες διαρρήξεις που τυχόν διέπραξε το «δίδυμο».