Απόφαση να σκαλιστούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα ονόματα των θαλασσίων περιοχών του πλανήτη μας, όπου πολέμησαν, διακρίθηκαν και θυσιάστηκαν τα πληρώματα των πολεμικών και εμπορικών σκαφών στη διάρκεια των πολέμων ανά τους αιώνες, ιδίως όμως στους δύο παγκοσμίους πολέμους, έλαβε πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, που δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια» στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Με τον τρόπο αυτό – επιτέλους – επιλύεται ένα θέμα καθαρώς ηθικής τάξεως, αφού ως τώρα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, στην πλατεία Συντάγματος, αναγράφονταν μόνο ονόματα τοποθεσιών όπου δόθηκαν νικηφόρες μάχες από τον Στρατό Ξηράς, με τελευταία προσθήκη και αυτό μετά από πάρα πολύ μεγάλο αγώνα, της λέξεως-τοποθεσίας «Κύπρος», για να τιμηθούν οι εκεί αγώνες του Στρατού μας το 1974 και προγενεστέρως.

Συμφώνως με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και τον Αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη ΠΝ, ο οποίος ως Πρόεδρος του «’λσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης» είχε «τρέξει» για πολύ μεγάλο διάστημα την όλη προσπάθεια, «…έχουμε σήμερα στα χέρια μας απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για την αναγραφή των Ναυμαχιών στο μνημείο του ’γνωστου Στρατιώτη. Θα αναγραφούν οι θαλάσσιες περιοχές που έδρασε τόσο το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και το Εμπορικό Ναυτικό με την δράση του στον Β΄Πόλεμο συγκεκριμένα θα χαραχθούν οι λέξεις: "ΑΙΓΑΙΟ - ΙΟΝΙΟ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ"».

Με τον τρόπο αυτό τέλειωσε με τον καλύτερο τρόπο για την μεγάλη ναυτική οικογένεια της Ελλάδος, το θέμα αυτό και αναμένεται πλέον σύντομα η υλοποίηση της αποφάσεως.

Λ.Σ.Μ.