Ένας 27χρονος στο Κιάτο συνελήφθη μετά από μπλόκο που έστησαν τη Μ. Τετάρτη (1/5) οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου και έκαναν έρευνα στον χώρο των αποσκευών του, όπου διαπίστωσαν ότι μετέφερε 1.486 κροτίδες που σκόπευε να διαθέσει προς πώληση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το νεαρό δράστη, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ εκτός από τις κροτίδες κατασχέθηκε και το όχημά του.

Λεωνίδιο: Συνελήφθη επειδή κατασκεύαζε αυτοσχέδια εκρηκτικά

Στο Λεωνίδιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης έκαναν έφοδο μαζί με πυροτεχνουργούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στο σπίτι ενός 27χρονου και ανακάλυψαν 29 αυτοσχέδια εκρηκτικά και 25 κροτίδες, ενώ στην κατοχή του βρήκαν και μικροποσότητα κάνναβης. Τα παράνομα πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν και συνελήφθη ο νεαρός, που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκε και ένας 19χρονος Έλληνας που συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στην Τρίπολη, όπου βρέθηκαν άλλες 35 κροτίδες οι οποίς κατασχέθηκαν.