Μέρα απεργίας η σημερινή, Μεγάλη Τετάρτη, Εργατική Πρωτομαγιά (1.5.2024) και, παρότι πολλοί έχουν ήδη φύγει για τις διακοπές του Πάσχα, σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται σε μεγάλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, με τους οδηγούς να καλούνται να οπλιστούν με υπομονή.

Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων προκλήθηκε νωρίτερα στην κάθοδο της Μεσογείων, πριν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς υπήρξε τραυματισμός.

Για ακόμη μια μέρα η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα. Στην άνοδο προς Κηφισιά η κίνηση είναι αυξημένη από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Ιωνία και στην κάθοδο προς Περιστέρι από τον κόμβο της Αττικής Οδού μέχρι το Περιστέρι. Aυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σχετικά με την κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου καταγράφονται σε:
  • εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στην έξοδο, από γέφυρα Άκτωρ έως περιφερειακή Αιγάλεω
  • εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στην έξοδο από λεωφόρο Αθηνών έως παλιά Renault
  • εθνική οδό Αθηνών-Λαμία στην είσοδο από κόμβο Μεταμόρφωσης
  • λεωφόρο Κηφισού στην άνοδο από Ιερά οδό
  • λεωφόρο Κηφισού στην κάθοδο έως Πέτρου Ράλλη
  • λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα
  • λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από Χίλτον έως Φειδιππίδου
  • οδό Σταδίου
  • λεωφόρο Γαλατσίου
  • λεωφόρο Ηλιουπόλεως από Δάφνη έως Καλλιρόης
  • Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αττική οδό


Δείτε live την κίνηση εδώ


Ο χάρτης της κίνησης λίγο μετά τις 09:20

kinisi_9_30

Πού έχει κίνηση στους δρόμους

Για ακόμη μια μέρα η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη στον Κηφισό. Στην άνοδο προς Κηφισιά η κίνηση είναι αυξημένη από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Ιωνία και στην κάθοδο προς Περιστέρι από τον κόμβο τηςαθηνα Αττικής Οδού μέχρι το Περιστέρι.

Σταματημένα είναι σχεδόν και τα αυτοκίνητα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι του Σκαραμαγκά.

Την ίδια ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι στο «κόκκινο», ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η κίνηση στη Λεωφόρο Κηφισίας είναι αυξημένη και σε σημεία της ανόδου όσο και της καθόδου.

Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής στην Αττική οδό.

Κίνηση υπάρχει και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, αν και τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.


Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις, απεργία και στάσεις εργασίας σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία και πλοία

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν κηρύξει για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 24ωρη απεργία τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε με υπουργική απόφαση την Τρίτη του Πάσχα (7-5-2024).

Απροσπέλαστο για τους οδηγούς θα είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω των συλλαλητηρίων και των προσυγκεντρώσεων σταδιακά από τις 9.30 το πρωϊ. Στην απεργία λαμβάνουν μέρος με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Έτσι, σήμερα Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό θα πραγματοποιούνται από τις 9:30 έως τις 16:30 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια και προς το αεροδρόμιο. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 9:30 το πρωί και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.
  • Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ προκειμένου οι διαδηλωτές να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10 το πρωί, ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αποσυρθούν σταδιακά από τις αφετηρίες από τις 20:00 ή και νωρίτερα.
  • Η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.
  • Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρας τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική-πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία από τις 09:30 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων - συγκεντρώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων - συγκεντρώσεων.