Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Την αφορμή δίνουν αφενός η βιαιοπραγία του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κ. Φλώρου εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου, που ξύπνησε μαύρες μνήμες από τις πρακτικές των χρυσαυγιτών βουλευτών, αφετέρου η «μη δράση» των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία δεν κατέθεσαν υπομνήματα στον Άρειο Πάγο - όπως έπραξαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τεθούν εκτός εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες.

Η ανάρτηση Σκέρτσου

Ενδεικτική της επιθετικής στροφής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση είναι η χθεσινή ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μίλησε για την υποκρισία που χαρακτηρίζει τα κόμματα που κινούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, εστιάζοντας στους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ψήφο στα συγκεκριμένα κόμματα, καταδεικνύοντας τις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν τους λαϊκιστές των άκρων, δηλαδή τον «κασσελακισμό» με τον «βελοπουλισμό».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ανάμεσα στους εχθρούς της Δημοκρατίας και εκείνους που εμφανίζονται με την προβιά είτε του δήθεν υπερδημοκράτη είτε του δήθεν υπερπατριώτη και υπερθρησκευόμενου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η επιλογή των πολιτών στις ευρωεκλογές «δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης». Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος, στη μακροσκελή του ανάρτηση, βάλλει εναντίον αρχηγών και βουλευτών κομμάτων οι οποίοι παρουσιάζονται ως εκφραστές του πατριωτικού και θρησκευτικού αισθήματος και υπερασπιστές του έθνους και της πατρίδας, που ωστόσο προτρέπουν στην άσκηση βίας κατά συμπολιτών μας. «Σπαρτιάτες, Νίκη και Ελληνική Λύση με τις απειλές, την άσκηση βίας και τον μισαλλόδοξο λόγο τους δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό ούτε στους θρησκευτικούς ναούς, τον κλήρο και τους πιστούς αλλά ούτε και στον ναό της δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Αντιδράσεις για Βελόπουλο

Να σημειωθεί ότι στον απόηχο του άγριου καβγά στη Βουλή, αλλά και των επιθέσεων σε βουλευτές της Ν.Δ. εντός ιερών ναών εξαιτίας της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο αρχηγός της Ελλ. Λύσης, Κ. Βελόπουλος, δήλωσε ότι «καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς», οι βουλευτές που υπερψήφισαν τη νομοθετική ρύθμιση. Μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να τονίζει ότι η τοποθέτηση Βελόπουλου προτρέπει τους οπαδούς του να κάνουν επεισόδια τη Μ. Εβδομάδα κατά βουλευτών της Ν.Δ. Όσον αφορά τα κόμματα του αριστερού χώρου, τα οποία επίσης κατηγόρησε για υποκρισία ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΚΚΕ, σημείωσε: «∆ηλώνουν -στα λόγια µόνο- ότι µάχονται τον ακροδεξιό φασισµό, αλλά ξέχασαν να υποβάλουν υπόµνηµα στον Άρειο Πάγο, όπως έκανε η Νέα ∆ηµοκρατία, προκειµένου να τεθούν εκτός εκλογικής διαδικασίας οι Σπαρτιάτες. Το κόµµα δηλαδή που κατηγορείται από τη ∆ικαιοσύνη ως κόµµα-κέλυφος ενός σκιώδους καταδικασµένου για εγκληµατική οργάνωση αρχηγού. Ο δε αρχηγός των Σπαρτιατών επαινεί δηµόσια τον ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοπρέπεια που έδειξε µε αυτή του τη στάση».

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Είναι απαράδεκτος

«Προκλητικό και απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να μην πάνε το Πάσχα στην εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους. «Νομίζω είναι καθαρά προκλητικό και απαράδεκτο», είπε ο Μητροπολίτης συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που έρχεται στον πράο και ταπεινό τη καρδία Ιησού, στον Νυμφίο Χριστό, σε αυτόν που συγχωρεί τους σταυρωτές Του, να θελήσει ποτέ να αξιοποιήσει τον χώρο της εκκλησίας, και μάλιστα της λατρείας, για να αντιδράσει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί με έναν πολιτικό». Ο Ιγνάτιος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα δεχτεί στους κόλπους της Εκκλησίας όλο τον κόσμο: «Δεν θα κάνω κανένα διαχωρισμό. Αλίμονο. Ήδη δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους, πολλώ μάλλον τη Μεγάλη Εβδομάδα. Νομίζω όμως ότι τελικά δεν έχει καμία απήχηση, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θα είναι αυτές τις ημέρες στις ακολουθίες».

Άδωνις: Το παίζει "πορτιέρης" στις εκκλησίες

Στο κλίμα πολιτικής έντασης που καλλιεργείται από ορισμένα κόμματα ενόψει των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM. Ο υπουργός Υγείας έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, που προτρέπει τους πιστούς να δημιουργήσουν επεισόδια στις εκκλησίες εναντίον όσων ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτα αυτά που λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Ο κ. Βελόπουλος μπορεί να το παίζει πολύ σκληρός χριστιανός. Με το ορθόδοξο δόγμα δεν έχει καμία σχέση κι αν του εξηγούσε ένας οποιοσδήποτε ιερεύς ότι ένας πολίτης και δη πολιτικός δεν μπορεί να το παίζει “πόρτα” για τις εκκλησίες», είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας: «Είναι απαράδεκτο, οι ιεροί ναοί δε από τους αρχαίους χρόνους υπήρξαν πάντα ανοιχτοί για όλους και ως άσυλο, ακόμα και για τους εχθρούς της Εκκλησίας». Ο υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε επίσης και για τις εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών, λέγοντας πως είχε αναφέρει στη Βουλή σε ανύποπτο χρόνο -πριν από την απόφαση της Δικαιοσύνης- πως μετά τη δήλωση του κ. Στίγκα στη Βουλή ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορούσαν να μην εκπέσουν. «Ο κύριος Στίγκας μόνος του έχει οδηγήσει την ελληνική Δικαιοσύνη στην απόφαση να τους εκπέσει. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Σχετικά με το περιστατικό χειροδικίας εντός της Βουλής, που ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως έχει περάσει στα ψιλά η μήνυση του πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ δήλωσε πως είναι αδιανόητο αυτό που έκανε ο κ. Φλώρος στη Βουλή.

Βορίδης: Eπενδύει στην τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε απαράδεκτη και προκλητική την προτροπή του Κυριάκου Βελόπουλου. Τον κατηγόρησε ότι «αλιεύει για άλλη μια φορά στα θολά νερά της καλλιέργειας της βίας, της τοξικότητας και του διχασμού. Κάνουν λάθος, πέρασε άσχημα ο τόπος εκείνες τις εποχές. Ο κύριος Βελόπουλος επενδύει στην τοξικότητα, θα το πληρώσει πολιτικά, με την απόρριψη αυτής της προτροπής από το εκλογικό σώμα».