Ένα σοκαριστικό ατύχημα συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μία ηλικιωμένη έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του πλοίου της για την Πάρο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε έφθασε ένα πούλμαν με τουρίστες από την Γαλλία, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Πάρο. Η ηλικιωμένη τουρίστρια γλίστρησε στην προσπάθεια της να πιάσει την βαλίτσα της και έπεσε στη θάλασσα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο διακρίνονται δύο άνδρες του Λιμενικού, που έχουν βουτήξει για να τη βοηθήσουν, με τη γυναίκα στο τέλος, φορώντας σωσίβιο και κρατώντας την βαλίτσα της να βγαίνει σώα στην προβλήτα.

Όπως ανέφερε ο ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος Ιωάννης Κεβρεκίδης για το περιστατικό:«Άκουσα μια φωνή να φωνάζει ''άνθρωπος στη θάλασσα – άνθρωπός στη θάλασσα''. Φεύγω από το σημείο που είμαι και βλέπω την γυναίκα μέσα στην θάλασσα μαζί με τις βαλίτσες. Αμέσως βούτηξα στη θάλασσα κολύμπησα στο σημείο που βρισκόταν εκείνη. Ακούω να μου λέει τα χέρια μου – τα χέρια μου, τραβάω τις βαλίτσες την πιάνω από την μέση για να μην φύγει και τις βάζω τα χέρια στο σωσίβιο».

Η 70χρονη Γαλλίδα τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα. Επιβιβάστηκε στο πλοίο με προορισμό την Πάρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tdko376oah)


Σώθηκε από πνιγμό χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση λιμενικού

Παρόμοιο σκηνικό είχε σημειωθεί λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου, όταν ο επικελευστής Χρήστος Γαστεράτος πρόσεξε έναν μεσήλικα που καθόταν στην άκρη του λιμανιού. Η στάση του σώματός του τον προβλημάτισε και ως εκ τούτου τον πλησίασε.

Όπως περιέγραψε ο επικελευστής Λιμενικού Σώματος: «Του λέω “μήπως έχετε κάποια ταυτότητα πάνω σας”, μήπως τον αναζητά η οικογένειά του. Μου λέει “δεν έχω τίποτα” και έπεσε στη θάλασσα. Πήγα στο περιπολικό, πήρα το σωσίβιό του, το πέταξα, δεν αποκρίθηκε να το πάρει. Οπότε εγώ με τη σειρά μου έβγαλα τον εξοπλισμό και τα άρβυλα και έπεσα στη θάλασσα».

Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.