Το Πάσχα είναι πολύ κοντά και αν θέλετε να περάσετε όμορφες οικογενειακές διακοπές, η Ελλάδα έχει τη λύση, είτε είσαι λάτρης του βουνού, είτε της θάλασσας. Δείτε παρακάτω 5+5 ιδανικούς προορισμούς για να ονειρεμένες στιγμές.

Πάσχα: Ιδανικοί ορεινοί προορισμοί

Ορεινή Αρκαδία
Ο καιρός την ευνοεί το Πάσχα, με τις μέρες να έχουν μεγαλώσει και τη φύση να οργιάζει. Η εποχή είναι κατάλληλη και για να απολαύσετε φαγητό στις πλατείες και πεζοπορίες, αλλά και για cozy βραδιές στον ξενώνα πλάι στο τζάκι ή τη σόμπα.

Ζαγοροχώρια
Οι πιθανότητες να πετύχετε πολλή βροχή μειώνονται αισθητά ήδη από τον Μάρτιο και άρα είναι ευκαιρία να έρθετε τώρα για rafting, πεζοπορίες και ιππασία. Άλλωστε, όσο και να κουραστείτε, παντού θα βρείτε φοβερό φαγητό και πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Καρπενήσι
Η φύση είναι υπέροχη κι εδώ την Άνοιξη, ενώ είναι τόσα τα μονοπάτια που μπορείτε να περπατήσετε με τα παιδιά και τόσες οι δραστηριότητες, που πραγματικά θα απολαύσετε τις μεγάλες μέρες! Το φαγητό είναι επίσης εξαιρετικό, όπως και τα χωριουδάκια και η μονή.

Άγραφα
Ίσως η πιο ειδυλλιακή φύση της Ελλάδας. Η Λίμνη Πλαστήρα από τη μία, τα φαράγγια, τα ποτάμια και τα δάση των Αγράφων από την άλλη. Το Πάσχα μπορείτε επίσης να απολαύσετε όμορφες δραστηριότητες, όπως πικνίκ, μαγειρική στο δάσος, μάζεμα καρπών κ.ά.

Τζουμέρκα
Πέρα από τα πανέμορφα χωριά και τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τα Τζουμέρκα είναι διάσημα για το σπήλαιο της Ανεμότρυπας, τη Μονή Κηπίνας και τις φοβερές δραστηριότητες στη φύση που μπορείτε να κάνετε όταν ο καιρός είναι ανοιξιάτικος!

Προορισμοί για τους λάτρεις της θάλασσας

Λεωνίδιο Αρκαδίας
Συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας. Από εδώ, μπορείτε να εξερευνήσετε τόσο τα χωριά του Πάρνωνα όσο και τη μαγευτική ακτογραμμή. Η εκκλησία στο χωριό Κοσμάς είναι πανέμορφη!

Κορινθία
Από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, βόλτα στη Λίμνη Δόξα και οινογνωσία στη Νεμέα, μέχρι εκδρομή στα Καλάβρυτα, στην Κόρινθο και στον Πευκιά, η Κορινθία είναι μάλλον ο καλύτερος προορισμός για αυτή την εποχή!

Μεσσηνία
Η τοσκανικής ομορφιάς λόφοι, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα κάστρα και τα μνημεία φυσιολατρικού ενδιαφέροντος κάνουν τη Μεσσηνία ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή. Πόσο μάλλον τώρα που η φύση είναι στα καλύτερά της.

Μάνη
Παντός καιρού η Μάνη, και τώρα θα την απολαύσετε πράσινη! Τα μεσαιωνικά ξωκκλήσια και οι πύργοι είναι πολύ γοητευτικά. Ο καιρός είναι ιδανικός τώρα για πεζοπορίες, ενώ η κουζίνα δεν απογοητεύει…

Νότιο Πήλιο
Καταπράσινο και πνιγμένο στα λουλούδια και τις πεταλούδες θα βρείτε το Νότιο Πήλιο αυτή την εποχή. Και είναι τέλεια τώρα, τόσο για πεζοπορίες και για αραλίκι στις σκιερές πλατείες, όσο και για εξερεύνηση, σε βουνό και θάλασσα. Προτείνουμε τον Λαύκο για διαμονή, που τα έχει όλα!