Για το άγριο bullying που δέχεται από ομάδα συμμαθητών του, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε με αναμμένο τσιγάρο, μίλησε ένας 14χρονος στην Πέλλα.

Ο νεαρός μαθητής μίλησε στο Live News μαζί με τη μητέρα του για όλα όσα έγιναν και τα όσα καλείται να διαχειριστεί τους τελευταίους μήνες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εκεί που καθόμουν έρχεται και μου πατάει όλο το τσιγάρο στο μάγουλο», με τον ίδιο να προσπαθεί να αντισταθεί, αλλά μάταια. Ο 15χρονος τον εγκλώβισε και έσβησε το τσιγάρο που κρατούσε στο πρόσωπό του.

Ο ανήλικος μαθητής αποκάλυψε τα όσα έγιναν στη μητέρα του και στη συνέχεια προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ο ίδιος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ όπως είπε η μητέρα του 14χρονου: «Έχει έναν χρόνο αυτό το πράγμα, του λένε να γυρίσει στην πατρίδα του». Ο ίδιος με τη σειρά του σχολίασε: «Το είχα αναφέρει σε μια καθηγήτριά μου ότι ερχόταν και με χτύπαγε και δεν έκανε απολύτως τίποτα».

Η πρώτη επίθεση

Τα περασμένα Χριστούγεννα ο 14χρονος δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τον 15χρονο. Και τότε είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, αφού του είχε σβήσει τσιγάρα στο χέρι και στο πόδι. Λίγο καιρό αργότερα ο αρχηγός της ομάδας ανηλίκων του επιτέθηκε ξανά και προσπάθησε, όπως λέει ο 14χρονος, να τον πνίξει με μία μπλούζα που του πέρασε στον λαιμό.

«Καθόμουν με την παρέα μου κι άρπαξε τη ζακέτα μου, μου την πέρασε στον λαιμό κι άρχισε να τη σφίγγει», ανέφερε χαρακτηρισικά.


"Φοβηθήκαμε"

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο 15χρονος έχει δημιουργήσει αλλεπάλληλα σοβαρά προβλήματα στο σχολείο που πηγαίνει, αλλά και σε πρόσφατη εκδρομή με συμμαθητές του. Όπως τόνισε η μητέρα του 14χρονου θύματος: «Είναι δυνατόν 16 χρόνων να κάνει τέτοια πράγματα; Φοβηθήκαμε».

Μετά την καταγγελία ο 15χρονος συνελήφθη μαζί με τους γονείς του, που πλέον κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


"Προσπάθησε να του βάλει ένα τσιγάρο αναμμένο στο μάτι"

Για το περιστατικό που βίωσε ο 14χρονος μίλησε στο Live News ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, ο οποίος τόνισε: «Αυτό το περιστατικό βασανισμού ήταν προαναγγελθέν, καθώς είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα. Αυτό το παιδί βασανίστηκε, προσπάθησε κάποιος να του βάλει ένα τσιγάρο αναμμένο στο μάτι, δεν τα κατάφερε και τον έπληξε με βαρβαρότητα λίγο πιο κάτω στο μάγουλο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι έχει κατατεθεί και δεύτερη καταγγελία από μαθήτρια του σχολείου, στην οποία έχουν προκληθεί άλλης βαρύτητας αδικήματα από άλλο μαθητή.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης παραμένει ανάστατη, με συμμαθητές και φίλους του 14χρονου να προσπαθούν να του συμπαρασταθούν.

Ο ίδιος με τη σειρά του προσπαθεί να ξεπεράσει τα όσα έζησε και να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sfjmbmt3vd)